Utorak, 14.08.2012.


Igor Štimac: Želimo našoj publici priuštiti zadovoljstvo nogometa

Premijera nove Štimčeve Hrvatske na Poljudu. Nakon šest godina ere Slavena Bilića susret Hrvatske i Švicarske dat će prve dojmove nove ere 'kockastih' pod paskom još jednog bivšeg brončanog sa Svjetskog prvenstva u Francuskoj.

- Svi su igrači svjesni da ulazimo u novi kvalifikacijski ciklus u kojem će se svatko od igrača morati izboriti za svoje mjesto, neće biti predodređenih na to. Na nama će biti teške odluke jer imamo širok i kvalitetan kadar igrača, neće biti lako odabrati - kazao je Štimac.

No nisu sve brige slatke, Štimca i stožer muči sapunica oko transfera Luke Modrića iz Tottenhama u madridski Real.
- Jedino što nas brine je stanje Luke Modrića koji je jedan od ključnih igrača reprezentacije. Već je sada evidentno kako će biti puno poteškoća da bude u optimalnoj formi za prve dvije kvalifikacijske utakmice (nap.a. protiv Makedonije i Belgije) - upozorio je Štimac.

Hrvatska - Švicarska: 1,75 3,35 3,75 (LIVE)


Izbornik je najavio kako će svi igrači protiv Švicarske dobiti priliku.
- Želja nam je da svatko dobije 45 minuta, moramo izbalansirati dvije podjednake momčadi po 11 igrača, imajući u vidu da će protivnik odraditi susret sa samo tri ili četiri izmjene, a i da na kraju pobijedimo. Hitzfeld je pristao, još čekamo potvrdu pod sudaca za to.

Sa Štimcem su se na presici pojavili i Darijo Srna čijem je igračkom odrastanju pomogao te Niko Kranjčar kojeg je sadašnji izbornik prije sedam godina doveo u Hajduk.
- Novi izbornik, stožer. Mislim da su svi igrači zadovoljni odabirom HNS-a, sve su to veliki bivši igrači koji nam mogu mnogo pomoći. Ovim počinje akcija Brazil. Veseli me što igramo u Splitu. Nadam se podršci igračima i stožeru, treba nam pozitivno ozračje. Imamo najtežu kvalifikacijsku grupu dosad - kazao je Srna i osvrnuo se na Švicarce.
- Švicarska je odlična momčad koja zaslužuje veliki respekt. Dobili su prije Eura Njemačku 5:3 i nadigrali je u svakom segmentu. Imaju i velikog trenera, ali mi smo među deset najboljih reprezentacija u svijetu, mi smo favorit - rekao je Srna koji je otklonio i dvojbe da je nastup na Euru emocionalno ispraznio momčad.
- Moj prvi nastup i ovaj 96. za reprezentaciju će biti isti.

I Srnu su dočekala pitanja o Modriću. Što bi mu savjetovao?
- Luka je veliki igrač i moj veliki prijatelj, ali ima dovoljno godina, iskustva, pa i obitelj koja će mu dati pravi savjet. To je njegova odluka, a svi se mi nadamo da će završiti u velikom Realu jer mu je tamo i mjesto.

Kranjčar se također nada dobroj atmosferi na stadionu na kojem je kao bivši igrač Hajduka u kratko vrijeme ostavio dubok trag.
- Sretan sam što smo opet u Splitu s obzirom na moja iskustva ovdje i kako sam bio prihvaćen, koje me emocije vežu za ovo mjesto. Svjesni smo težine grupe, ali od nas očekujem izravan plasman na Svjetsko prvenstvo. Vjerujem svojim suigračima, okružen sam svjetskim klasama. Uopće se ne bojim staviti nas u ulogu favorita.

Preuzeto sa slobodnadalmacija.hr