Četvrtak, 12.07.2012.


UEFA nas kažnjava, za Platinija smo šupci, ali Gdanjsk nas nije zaboravio: 'Hvala vam Hrvati!'

Gdanjsk se zahvaljuje svima koji su posjetili grad za vrijeme Eura 2012. i svojom prisutnošću pridonijeli šarolikoj i uzbudljivoj zabavi na ulicama.

Ured grada Gdanjska poručuje: „Tisuće navijača iz Hrvatske, Španjolske, Irske, Italije, Njemačke i Grčke, a na ulicama odlična, šarolika zabava. Isprepleteni jezici i osmjesi, muzika, plesanje, pjevanje i osjećaj da, koliko god je nogomet najvažniji, također je i odlična izlika za zajedničku zabavu.

Upravo je takva atmosfera vladala u Gdanjsku za vrijeme Eura i prenijela se na građane Gdanjska koji su s jedne strane bili domaćini i ambasadori uvijek spremni pomoći gostima, a s druge strane su se uvukli u srž zabave.

Upravo su oni, i to ne samo u kontekstu emocija povezanih s nogometom, zahvalili navijačima svih država na tome kako su se zabavljali. Prije finalne utakmice u gdanjskoj fan zoni pustili su na tisuće balona u bojama nacionalnih zastava i viknuli svoje zahvale, nadajući se da će svi koji su bili u Gdanjsku ponovno posjetiti taj grad.Preuzeto sa sportske.jutarnji.hr