Petak, 13.07.2012.


I brazilski izbornik se divi španjolskoj nogometnoj dominaciji

Španjolskoj nogometnoj dominaciji u posljednje vrijeme nema kraja, a iskreno joj se mnogi dive, pa tako i brazilski izbornik Mano Menezes...

- Godinama su radili na tipu nogometa koji sada prezentiraju. Pronašli su način da budu uspješni i svaka im čast na tome. I nitko nema pravo za reći da igraju dosadno. Definitivno postoji razlika između njih i nas, odnosno, njih i svih drugih. Prvaci svijeta ili Europe su uvijek mjerilo i sada oni diktiraju zbivanja u svjetskom nogometu. Nekada je to bio Brazil, a danas je Španjolska - rekao je Menezes i nastavio:

- Danas s njima nitko ne može ravnopravno igrati. Inače, mnoge su momčadi pokušavali dominirati tako da imaju posjed lopte. No, samo su Španjolci uspjeli. Na svima nama je da pronađemo lijek za njih.

Menezes je dodao:

- Ne, sigurno ih moj Brazil neće kopirati. To nema nikakvog smisla. Moramo naučiti kako igrati protiv njih. Brazilski nogomet se uvijek oslanjao na napadače i tako igramo, pa zato ne smijemo iznevjeriti naše navijače koji i dalje žele gledati takav tip nogometa.