Utorak, 17.07.2012.


Nakon HSV-a i Mihajlović odbacio Rajkovića

Srpski nogometaš Slobodan Rajković u petak je zbog tučnjave na treningu izbačen iz prve momčadi HSV-a, a u utorak je njegovo udaljavanje iz reprezentacije objavio i srpski izbornik Siniša Mihajlović...

Podsjetimo, u petak je verbalni sukob 23-godišnjega srbijanskog stopera i 20-godišnjega južnokorejskog napadača Heung Min-Sona na treningu HSV-a završio silovitim Rajkovićevim napadom. Šakom je punom snagom bivši igrač Chelseaja zamahnuo prema Sonu. Ovaj je udarac uspješno eskivirao, pa je Rajkovićeva šaka završila na arkadi 21-godišnjeg veznjaka Tolgaya Arslana. Mladi Nijemac turskog podrijetla kao kolateralna je žrtva doživio klasičan nokaut završivši na travi raskrvarene arkade.

Trener Thorsten Fink potjerao je Rajkovića istog trenutka u svlačionicu, a u nastavku dana je stigla i službena obavijest iz kluba. Rajković je potjeran iz prve momčadi i nastavit će trenirati s drugom, uz prilični upitnik kada će, i hoće li se uopće, vratiti u prvu momčad.

Nastavak kazne za braniča HSV-a stigao je u utorak kada je izbornik reprezentacije Srbije zbog spomenutog incidenta odlučio odstraniti Rajkovića iz vlastitog kadra.

- Sve je jasno, Rajković neće dobiti poziv za naredne reprezentativne akcije. Postupio je nepromišljeno i sada mora snositi posljedice - izjavio je Mihajlović.

Sukobima skloni Rajković već je bio u središtu pozornosti kada je, na reprezentativnom ogledu Srbije i Argentine, pljunuo suca zbog čega je dobio i suspenziju FIFA-e.

Ovo je već drugi igrač kojeg je novi srpski izbornik udaljio iz momčadi praktički na početku svog mandata. Naime, zbog odbijanja pjevanja nacionalne himne Mihajlović više neće pozivati napadača Fiorentine Adema Ljajića.

Podsjetimo, srpska je selekcija suparnik Hrvatske u predstojećim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine.