Nedjelja, 15.07.2012.


Ćiro o Štimčevom govoru: Nije glup da utakmicu sa Srbijom povezuje s ratom

Ćiro Blažević prokomentirao je za srpske medije mogućnost incidenata na utakmicama nogometnih reprezentacija Hrvatske i Srbije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2014. u Brazilu.

"Priče o incidentima na utakmicama između Hrvatske i Srbije su gluposti. Kad je 1999. godine na Marakani nestalo struje, svi srpski igrači su zagrlili naše i rekli im da se ne plaše. Samo kreteni žele sukobe. Patriotski nagon postoji, ali sve treba biti u domeni sporta, a ne da dižemo na neki viši nivo. Zašto praviti tenziju kad za to nema potrebe. Očekujem dobar nogomet i da se samo o njemu razmišlja, a ne o budalama koje žele izazvati incident. Dosta je toga bilo. Prošlo je 20 godina od rata i vrijeme je da se okrenemo lijepim stvarima", rekao je "trener svih trenera", a zatim se osvrnuo na odnos dvojice izbornika.

"Igor Štimac i Siniša Mihajlović su pravi sportaši i uvjeren sam da će sve proći u prijateljskom odnosu, čak sam siguran i da će se rukovati pred početak utakmica. U nekoliko navrata oni su izjavili da je mržnja iza njih i da se ne namjeravaju vraćati u prošlost."

Novinari su upitali Blaževića je li istina da je Štimac izjavio kako hrvatski nogometaši trebaju igrati kao vojnici na prvim linijama, a naročito u dvobojima protiv Srbije.

"Štimca znam veoma dugo i siguran sam da to nikada nije rekao. Novinari su to izmislili. Igor ne želi napraviti bilo kakve tenzije pred utakmice Hrvatske i Srbije. Naročito ne želi pred te utakmice spominjati rat koji je iza nas", smatra Ćiro.

Preuzeto sa index.hr