Petak, 27.07.2012.


Capello: Engleska bi sa mnom bolje prošla na Euru

Novi izbornik ruske nogometne reprezentacije, talijanski stručnjak Fabio Capello, smatra da bi na Euru s Englezima napravio bolji rezultat od postignuća Roya Hodgsona...

Engleski nogometni savez (FA) je, prema Capellovu tumačenju, na nedopušten način oduzeo kapetansku vrpcu Johnu Terryju, a takvo uplitanje u vlastite ovlasti Talijan nije mogao prešutjeti pa je napustio funkciju izbornika "tri lava".

- Da sam ja bio s dečkima na Euru, postigli bi znatno bolji rezultat. Radio sam s njima četiri godine, ali nisam mogao prijeći preko onoga što se dogodilo. Kvalificirali smo se na Euro, ali zbog priče oko Johna Terryja postalo mi je jasno da ne mogu dalje – izjavio je Capello za londonski Evening Standard.

- U mom ugovor s FA-om stajalo je, crno na bijelo, da ja odlučujem o tome tko će biti kapetan momčadi. Svaki izbornik radi na dvije godine da bi postigao određeni cilj, ali meni nije pružena prilika da se borim za Englesku na Euru. Ako vas stalno ometaju na putu prema zacrtanom cilju, ne osjećate se dobro. Počeo sam se osjećati loše zbog cijele situacije. Jako mi je žao jer sam imao namjeru voditi momčad i u Brazil – zaključio je Capello.