Četvrtak, 05.07.2012.


Pele: Sada je prilika dati Casillasu Ballon d'Or

Brazilska nogometna legenda Pele smatra da su vratari nepravdeno zapostavljeni, te da je ova godina idealna prilika da golmana Španjolske i Reala FIFA proglasi najboljim nogometašem svijeta...

Iker Casillas, 31-godišnji kapetan Reala i španjolske reprezentacije, ove je godine predvodio madridski sastav do naslova prvaka, te "furiju" do obrane kontinentalnog naslova u Ukrajini i Poljskoj gdje je primio samo jedan pogodak na cijelom turniru.

Pele je ocijenio da su vrhunski vratari desetljećima zanemarivani kod dodjela priznanja jer su u prvom planu uvijek napadači

- Uglavnom napadači osvajaju Ballon d'Or što često može biti nepošteno – izjavio je veliki Brazilac za španjolski AS.

- Sada nema dvojbe oko nastupa Casillasa na ovako velikom turniru, pa je ovo idealna prilika proglasiti ga najboljim nogometašem svijeta za 2012. godinu. On je uspjehu svoje momčadi pridonio jednako kao i ofenzivni igrači. Možete imati najbolju "desetku" ali to ne vrijedi ako iza njega nije veliki vratar. Ja sam svojevremeno bio vrlo važan igrač Brazila, ali pogledajte Carizza, Jašina i Banksa. Ljudi o golmanima ne pričaju – rekao je Pele.

Potom se brazilska legenda osvrnula na medijski tretman i trenutno stanje oko najvećih igrača današnjice.

- Svako razdoblje ima velike igrače, ponekad su aktivna četvorica ili petorica, a sada mi se čini da nedostaje konukrencije. Tko može parirati Messiju? Neymar? Cristiano Ronaldo je drugi, ali tko još može u tu priču. Mediji danas rade razliku u odnosu na ranije. Ja sam se morao "popeti na Mjesec" da bi došao na vrh, a danas mladi nogometaš zabije jedan lijepi pogodak i odmah cijeli svijet zna o tome.