Četvrtak, 05.07.2012.


Iniesta: Mourinhovi komentari nisu vrijedni spomena

Nakon remija s Italijom 1-1 na startu Eura, Jose Mourinho je igru španjolske nogometne reprezentacije ocijenio sterilnom, a po okončanju natjecanja odgovorio mu je Andres Iniesta...

Sustav igre koji je na Europskom prvenstvu predstavio Vicente del Bosque portugalski trener španjolskog prvaka madridskog Reala Jose Mourinho nazvao je sterilnim i otežavajućim kako bi momčad ostvarila svoj potencijal.

- Bilo je nekih oportunističkih komentara na račun naše igre nakon remija s Italijom, ali daljnje komentiranje takvih primjedaba bilo bi gubljenje vremena. Mi smo osvojili naslov igrajući u takvom sustavu i to se ne smije zaboraviti – poručio je Mourinhu Iniesta u razgovoru za Barça TV.

Veznjak Barcelone proglašen je najboljim igračem Eura, a upitan očekuje li i nagradu FIFA-e za najboljeg svjetskog nogometaša, Iniesta je u prvi plan gurnuo suigrača Lionela Messija.

- Vrlo sam sretan zbog priznanja za najboljeg igrača Eura. To je velika nagrada za rad i uloženi trud na terenu. Posebno je zadovoljstvo što je i momčad osvojila naslov. Imao sam dobar osjećaj prije turnira, ali ne baš i da ću biti proglašen najboljim. A što se tiče nagrade za najboljeg svjetskog nogometaša to nije na meni da odlučujem. Mogu samo i dalje davati sve kako bi navijači bili zadovoljni. Teško mi je govoriti o drugima, ali ja bih tu nagradu dodijelio Messiju – izjavio je Iniesta.