Utorak, 10.07.2012.


Waldemar Fornalik novi poljski izbornik

Poljski nogometni savez (PZPN) u utorak je odlučio da će novi izbornik i nasljednik Franciszeka Smude biti bivši trener Ruch Chorzowa, 49-godišnji Waldemar Fornalik...

Smuda je odstupio s dužnosti nakon što se Poljska kao sudomaćin nedavno završenog Europskog prvenstva nije uspjela kvalificirati u četvrtfinale, a novi izbornik Poljake će voditi do kraja kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine.

- Bio je to demokratski izbor. Jedanaest članova odbora glasalo je za njega, trojica za drugog kandidata Jerzyja Engela, dok Jacek Zielinski nije dobio niti jedan glas – izjavio je predsjednik PZPN-a Grzegorz Lato.

- Ukoliko se kvalificiramo na SP u Brazilu ugovor će automatski biti produljen do kraja tog turnira. Prije dvije godine igrači su Fornalika proglasili najboljim trenerom u poljskoj ligi što znači da je vrlo cijenjen. Mislim da se radi o jednom od najtalentiranijih poljskih trenera pa se nadam da će odraditi dobar posao s nacionalnom momčadi – dodao je čelni čovjek saveza.

Poljska je u kvalifikacijama za SP 2014. godine smještena u skupinu s Engleskom, Ukrajinom, Crnom Gorom, Moldavijom i San Marinom.