Utorak, 10.12.2013.


Franck Ribery po treći put proglašen najboljim francuskim igračem

Po prvi put nakon 2008. godine Franck Ribery izabran je za najboljeg nogometaša Francuske od strane uglednog magazina France Footballa...

Veznjak minhenskog Bayerna slavio je ispred veznjaka PSG-a Blaisea Matuidija i veznjaka Juventusa Paula Pogbe. Iako je zahvalan na sveukupnoj trećoj nagradi za najboljeg nogometaša Francuske, Ribery ne misli na tome stati.

- Znam da je Thierry Henry osvojio ovu nagradu pet puta. Drago mi je da idem njegovim stopama i nadam se da ću kroz koju godinu dostići njegov rekord – rekao je Ribery koji je u 50 utakmica u 2013. godini postigao 22 pogotka.

Francuska - Honduras: 1,22 4,75 9,00 (LIVE)


- Ruku na srce ovo je za mene bilo očekivano. Imao sam sjajnu sezonu. Mislim da sam u potpunosti zaslužio ovu nagradu sudeći prema nastupima za Bayern i Francusku. Uvijek sam bio prisutan na travnjaku, uvijek kada je trebalo. Bio sam konstantan i odlučan na travnjaku. Nikada u životu nisam igrao ovako dobro kao danas. Na vrhuncu sam svoje karijere i u najboljoj formi ikada – rekao je Ribery nakon dobivanja nagrade.

Podsjetimo, Ribery je kandidat i za dobivanje priznanja Međunarodne nogometne organizacije (FIFA) za najboljeg nogometaša 2013. godine – Ballon d'Or. Suparnici će mu biti Lionel Messi i Cristiano Ronaldo.

- Ponekad sanjam osvajanje te nagrade. Iako je individualna, vrlo je vrijedna. Znam da imam dva prsta na tom trofeju, ali sve je moguće. Toplo mi je oko srca kada me hvale bivši igrači poput Didera Deschampesa, Franza Beckenbauera, Erica Cantone ili Laurenta Blanca. Nadam se da će prozvati moje ime na gala večeri u Zürichu iduće godine – zaključio je francuski veznjak.

Francuskim trenerom godine proglašen je strateg Rome – Rudi Garcia.

- Moram priznati da ovo nisam ni najmanje očekivao. Srećom, sjedio sam u trenutku kada sam obavješten da sam ja dobitnik nagrade – rekao je Garcia, koji je pobjedu odnio ispred francuskog izbornika Deschampsa i trenera Saint-Etiennea Christophea Galtierija.

Najboljim strancem u Le Championnatu proglašen je, sasvim očekivano, Zlatan Ibrahimović, dok je otkrićem francuskog nogometa proglašen Juventusov veznjak Paul Pogba.