Četvrtak, 12.12.2013.


UEFA traži ukidanje ''trostruke kazne'', ždrijeb za Euro 23. veljače

Europska nogometna federacija (UEFA) je na sjednici svoga Izvršnog odbora u Bilbau ponovila svoju želju za ukidanjem tzv. ''trostruke kazne''…

Prema sadašnjim pravilima, nogometaš koji napravi prekršaj u kaznenom prostoru kao posljednji igrač obrane dobiva crveni karton i automatski je suspendiran barem na jednu utakmicu. Protiv njegove je momčadi, dakako, dosuđen i penal, tako je šteta velika.

UEFA to želi promijeniti, pa je u četvrtak preporučila Međunarodnom odboru nogometnih saveza (IFAB), tijelu koje vodi brigu o nogometnim pravilima, da na svojem sljedećem sastanku usvoji promjenu prema kojoj bi ubuduće u spomenutoj situaciji igrači dobivali samo žuti karton.

Osim toga, odlučeno je da će ždrijeb kvalifikacija za Euro 2016. biti održan 23. veljače u Nici. Već je sada poznato da novi član UEFA-e Gibraltar neće biti u istoj skupini sa Španjolskom. Gibraltar je teritorij Velike Britanije na Pirinejskom poluotoku, ali Španjolska ga i dalje svojata, pa UEFA ne želi da dođe do napetosti zbog njihove eventualne međusobne utakmice.