Četvrtak, 12.12.2013.


Pao negativni rekord: Dinamu najgori učinak u Europskoj ligi

U sezoni 2007./08. Dinamo je u EL-u uzeo dva boda u skupini, a da bi tragedija bila veća, tad su to napravili u četiri utakmice. Sad su uzeli samo bod u njih šest...

Pobjedom nad Ludogorecom Dinamo bi koliko toliko sačuvao obraz u ovosezonskoj Europskoj ligi, no peti poraz koji mu je nanijela bugarska momčad, koštala je 'modre' obaranja negativnog rekorda.

Dinamo pod vodstvom Zorana Mamića ušao je u povijest kao najgori u dosadašnjim natjecanjima u Europskoj ligi osvojivši samo bod. Tako su 'modri' srušili rekord iz sezone 2007./08. kad su osvojili dva boda, a da tragedija bude veća, ta dva remija su ostvarena iz samo četiri utakmice, dok je ovaj bod (protiv PSV-a) osvojen u šest utakmica.

Također ostvarena je i najlošija posjeta na jednoj europskoj utakmici Dinama, a večerašnji poraz pratilo je 3120 navijača.

'Modri' nisu u ovih šest utakmica mogli doći do europske pobjede, koju čekaju još od rujna 2010. godine kad su na gostovanju pobijedili Club Brugge u Europskoj ligi. Jedinu sušu koju su dinamovci prekinuli jest ona golgeterska na gostujućem travnjaku, a dogodilo se to u prošlom kolu kod Černomoreca kad je Fatos Beqiraj zabio prvi gol u gostima nakon poraza od Real Madrida na Santiago Bernabeuu 2011.

Preuzeto sa 24sata.hr