Četvrtak, 12.12.2013.


Kek tvrdi: 'Kako rezultat nije važan? Pa pa igramo protiv Betisa!'

U Kupu su odigrali dva susreta, u Prvoj HNL 18, a prije zimske pauze ih još čekaju dva gostovanja (kod Hajduka i Lokomotive) dok će u Europi danas odigrati svoju dvanaestu i posljednju ovosezonsku utakmicu.

Rijeka večeras istrčava na stadion “Benito Villamarin” u Sevilli. Bajna Andaluzija. Od 21 sat i pet minuta kada počinje Betis vs. Rijeka, bit će 13 stupnjeva, vlaga ne preko 50%. Rezultatski “moraš” ne postoji jer Betis je već prošao, a Rijeka ispala pa se može igrati bez imperativa, ali kako bi se cijeloj Europi još jednom pokazalo što Rijeka i Hrvatska mogu i znaju.

Betis - Rijeka: 1,38 4,34 8,38 (LIVE)


S Krka su Bijeli poletjeli iz hladnoga jutra, nakon tri sata sletjeli u sunčanu Andaluziju. Matjaž Kek je odmah u zrakoplovnoj luci u Sevilli otklonio bilo kakvu priču o “nevažnome rezultatu”.

- Kako bilo tko može ući u neku europsku utakmicu, a da mu nije važan rezultat?! - govorio je Kek.

- Mi ovim gostovanjem okončavamo jedan jako dobar ciklus. Pokazali smo se u Europi i ja zaista ne razumijem najave kako ćemo poštedjeti neke igrače. Pa igramo u Sevilli protiv Betisa! To znači da će igrati oni za koje ja mislim da su najspremniji i da su 100% zdravi.

Pokrivač i Alispahić nisu ni otputovali u Espańu, a Sharbini, Tomečak i Marić su “načeti” pa i pod upitnikom za nastup.

- Imamo tih problema, dakle i dvojbi što se početne postave tiče. Probali smo dvije-tri varijante no daleko sam od konačne odluke. Imamo ozlijeđenih, imamo onih koji dugo nisu igrali, a razmišljam da ih večeras pošaljem na travnjak. Imam neke ideje, a polazne je ideja ta da igramo na stadionu koji sam po sebi motivira i mobilizira tj. da će se, tko god bude igrao, postaviti bez kalkulacija. Kalkulacije inače ne volim. Ta razmišljanja da je jedna utakmica važnija od druge.... Takva se kalkuliranja jako često znaju obiti o glavu.

Činjenica da je Betis, na opće iznenađenje, posljednjeplasirana momčad Primere za Rijeku je plus, minus ili ne igra nikakvu ulogu?

- Koji god na ljestvici bili i s čim se god morali nositi u Betisu... To su njihovi problemi, a ja razmišljam o našima. Inače, o Betisovoj je kvaliteti uzaludno uopće pričati. Cijeli svijet zna i svaki vikend vidi koliko vrijedi momčad koja igra u jednoj od najjačih liga planete.

Večeras vam ruku neće stisnuti kolega Pepe Mel nego Juan Carlos Garrido.

- Svaki novi trener donese nešto novo i svoje, to je normalno. Oni su u Kupu Kralja pobijedili (drugoligaša Lleidu, 2:1 u gostima, nap. a.) i ja danas očekujem maksimalno angažiranog domaćina, Betisa koji će silno željeti pokrenuti pozitivnu seriju. Mi u nedjelju idemo Hajduku, a oni u San Sebastian kod Reala Sociedada. Dakle, i nas i njih nakon ove utakmice čeka teško gostovanje no ne vjerujem da će itko kalkulirati, neovisno o tome što se već zna tko iz naše skupine ide dalje. Koliko sam uspio vidjeti formacijski sustav ostao je vrlo sličan kod ovog kao što je bio i kod prijašnjeg trenera (4-2-3-1, bez oporavljenika Cedrica, Jorgea Moline i Vadilla, nap.a), ali mi se kao i obično želimo fokusirati na vlastite kvalitete koje, ponavljam, kako već smo dokazali - i u Europi mogu doći do izražaja - rekao je Kek.

Preuzeto sa sportske.jutarnji.hr