Srijeda, 11.12.2013.


Ogorčeni trener Anderlechta: Je li Stark sve krivo dosudio? Da!

Nogometaši Anderlechta izgubili su na gostovanju kod Olympiacosa u 6. kolu C skupine Lige prvaka s 3-1. Rezultat sam po sebi nije iznenađujući, a pogotovo uz saznanje da su belgijskom prvaku isključena trojica nogometaša, te da su protiv njega dosuđena tri jedanaesterca...

Anderlechtov vratar Silvio Proto, te braniči Fabrice N'Sakala i Cheikhou Kouyate, morali su zbog crvenih kartona prije vremena napustiti igralište. Proto je prije isključenja obranio dva od tri penala Olympiacosovim nogometašima, koji su ovom pobjedom osigurali plasman u osminu finala. Anderlecht nije imao nikakvih šansi za prezimljavanje u Europi, te je natjecanje okončao sa samo jednim bodom.

Anderlechtov trener John van den Brom osuo je paljbu po njemačkom sucu Wolfgangu Starku.

- Krenimo od početka, vrlo brzo nam je postalo jasno da ovu utakmicu ne možemo dobiti. Je li taj čovjek (sudac Stark) sve odluke donio pogrešno? Jest. Čuo sam da mu je to zadnja utakmica u Ligi prvaka. Ako je tako, sretan sam zbog onih momčadi koje nastavljaju natjecanje. To je upravo nečuveno kako je sudio – veli Van der Brom.

- Zadovoljan sam što je moja momčad pokazala, unatoč svim nedaćama. Vjerovali smo da možemo do boljeg rezultata, zahvaljujući dvama obranjenim penalima. No, bio je ovo vrlo razočaravajući ogled – zaključio je trener Anderlechta.