Srijeda, 11.12.2013.


Nogometaši Rijeke u Sevilli: Naravno da je rezultat važan

Ovo je utakmica kojom završavamo jedan ciklus koji je bio stvarno dobar, gdje se »Rijeka« pokazala u Europi. I tu priču da ćemo se štedjeti, da ćemo neke igrača odmarati i tako razmišljati o nekim drugim utakmicama, a igraš protiv »Betisa« u Sevilli, jednostavno ne razumijem, kaže trener Matjaž Kek.

Trener Matjaž Kek je »skočio« kao da ga je netko piknuo iglom u stražnjicu na novinarsku konstataciju kako sutrašnja utakmica u Sevilli nema značaja za njegovu momčad. Naime, »Betis« je već izborio prolaz u šesnaestinu finala Europske lige, a »Rijeka« domaćim remijem s »Vitorijom« izgubila i matematičke šanse za prolaz. »Bijeli« će osim za klupski i imidž hrvatskog klupskog nogometa igrati i za UEFA-ine premije. Sto tisuća eura je remi, tristo pobjeda...

Betis - Rijeka: 1,38 4,34 8,38 (LIVE)


– Ne znam kako netko može ući u neku europsku utakmicu, a da mu nije važan rezultat? – objašnjavao je trener »bijelih« neposredno nakon što je zrakoplov poslije tri sata leta dotaknuo tlo seviljske zračne luke, a termometar pokazivao ugodna 22 stupnja celzijeva.

– Ovo je utakmica kojom završavamo jedan ciklus koji je bio stvarno dobar, gdje se »Rijeka« pokazala u Europi. I tu priču da ćemo se štedjeti, da ćemo neke igrača odmarati i tako razmišljati o nekim drugim utakmicama, a igraš protiv »Betisa« u Sevilli, jednostavno ne razumijem. Igrat će oni koji su sto posto zdravi! Alispahić i Pokrivač su ostali kući, ali ne zbog kalkuliranja za Split već zbog ozljeda. Ostale koji su načeti vidjeti ćemo nakon posljednjeg treninga.

»Betis« je u odnosu riječkih 1:1 ostao bez trenera Pepe Mela. Njegovo mjesto je nakon serije loših rezultata (Betis je posljednji na prvenstvenoj ljestvici), zauzeo Juan Carlos Garrido, koji je svoju avanturu započeo pobjedom u nacionalnom Kupu kod »Lleide«

– O kvaliteti njihovih igrača je uzalud pričati. Svaki vikend se mogu vidjeti utakmice jedne od najjačih liga na svijetu, a njihovi problemi su njihovim problemi. Sigurno da svaki novi trener donese nešto novo. Očekujem maksimalno angažiranog domaćina koji će željeti ući u pozitivnu seriju – dodao je Kek i sve priče oko sastava ostavio za sebe.

Ako je suditi po posljednjim treninzima na Kantridi mogu se od prve minute očekivati povratnici Lešković i Jugović, te Krstanović u vršku napada s Benkom.

– Vidjet ćemo kako će se ponašati igrači koji su malo ozlijeđeni, ima nekih koji su dugo odsutni pa i o njima razmišljam. Izvagat ćemo sve opcije. Oni koji igraju zaigrat će na terenu koji te mora motivirati, koji te mora mobilizirati bez kalkulacija. Ne volim kalkulacije u nogometu, nikada se to nije dobro završilo – kazao je trener »Rijeke«.

Preuzeto sa Novi list.hr