Srijeda, 11.12.2013.


Conte: Pokušali smo odgoditi utakmicu, ali nitko nije htio slušati

Juventusov trener Antonio Conte nije mogao sakriti razočaranje nakon 1-0 poraza u Istanbulu od Galatasarayja, rezultata koji je "bianconere" izbacio iz daljnjeg dijela natjecanja u nogometnoj Ligi prvaka...

Kaljuža na travnjaku učinila je igru praktički nemogućom, pa su obje momčadi uglavnom pokušavale visokim loptama, a u takvim se uvjetima bolje snašao domaćin i golom Wesleyja Sneijdera iz 85. minute izborio je vrijednu pobjedu.

- Mi smo sigurno pokušali odgoditi utakmicu i sastali smo se prije s UEFA-inom delegatom, ali nitko nije želio slušati. Roberto Mancini je rekao da je opasno i ja sam se složio s njim. Rekao sam: "I ja tako mislim". Mislim da moj engleski nije tako loš – komentirao je Conte nakon susreta.

- Na poluvremenu sam apelirao na suca da nije sigurno igrati u tim uvjetima. Didier Drogba rekao je da je jednako za obje momčadi, ali ja sam istaknuo da nije jer smo mi pokušavali igrati nogomet. Reći ću da je naša pogreška što smo o svemu odlučivali u zadnjoj utakmici, da smo o svemu odlučivali ovdje. S pristojnim travnjakom siguran sam da bismo igrali svoju igru. Nismo mogli predvidjeti ovakve okolnosti, pa je s mojeg stajališta ispadanje nepošteno, ali također smo si sami zagorčali život.

Juventusu sada predstoji utjeha igranja u Europa ligi u kojoj će se ovosezonski finale održati upravo na njihovom Juventus Stadiumu u Torinu.

- Moramo se sada posvetiti Seriji A i razočaranje, a ovo je razočaranje, nas mora stimulirati u domaćem natjecanju. Imamo još dvije utakmice prije božićne stanke i onda ćemo početi razmišljati o Europa ligi. Dat ćemo sve od sebe, kao što smo željeli dati sve od sebe u Ligi prvaka. Da li nam je cilj finale? Vi ste optimističniji od mene.