Srijeda, 11.12.2013.


Mancini: Galatasaray je zaslužio pobjedu

Trener nogometaša Galatasarayja Roberto Mancini inzistira kako je njegova momčad zasluženo savladala talijanskog prvaka Juventusa 1-0 i time izborila nokaut-fazu natjecanja Lige prvaka...

Bio je to nastavak utakmice prekinute u utorak nakon 31 minute igre pri rezultatu 0-0. Snijeg i tuča onemogućili su igru u Istanbulu u utorak navečer, a u ranim poslijepodnevnim satima srijede susret je ipak nastavljen, ali u teškim uvjetima, na mokroj i blatnjavoj podlozi.

- Bilo je teško igrati nogomet u ovakvim uvjetima i rekao sam već ranije da je opasno po igrače, te da je bolje da se možda ne igra. Sinoć je igra praktički bila nemoguća jer je ledena podloga prekrila travnjak i nitko nije želio nastaviti. Rekao sam UEFA-inom delegatu da po mojem mišljenju nije u redu igrati ni danas – rekao je Mancini za Sky Sport Italiju.

- Na poluvremenu je već bilo prekasno. Juve je želio igrati prije utakmice ili barem nisu ništa rekli. Ja se slažem s Conteom (Juventusov trener), da je bilo nemoguće igrati nogomet za obje strane. Postala je to lutrija. Nakon toga bila je to otvorena utakmica i mi smo bili agresivniji, pa smo zaslužili pobjedu, možda zato jer smo znali da moramo pobijediti.