Petak, 13.12.2013.


Preokret: Monaco ipak izuzet iz francuskog poreznog sustava

Do novog je preokreta došlo u slučaju AS Monaca koji je na koncu ipak izuzet iz francuskog poreznog sustava, što će mu značajno olakšati poslovanje i staviti ga u prednost pred ostalim klubovima francuske lige…

Podsjetimo, od 1. siječnja 2014. u Francuskoj će se plaćati vrtoglavih 75 posto poreza na plaće koje prelaze milijun eura. Klubovi koji imaju igrače koji zarađuju iznad tog iznosa morat će plaćati ogromne poreze, a najviše će biti pogođen PSG koji ima gomilu skupih nogometaša. U istoj se situaciji trebao naći i Monaco nakon što je Francuska narodna skupština na prijedlog vlade u četvrtak navečer odlučila da će taj klub, kao član francuske lige, morati plaćati spomenuti porez.

Guingamp - Monaco: 5,03 3,45 1,75 (LIVE)


No, u petak je vlada zatražila, a skupština prihvatila poništavanje odluke, smatrajući je neustavnom i podložnom tužbi budući da Monaco ima sjedište u Kneževini Monako, pa ne podliježe francuskim poreznim zakonima.

Očekuje se da će novim zakonom biti pogođeno 14 klubova prve lige koji u svojim redovima imaju igrače koji zarađuju više od milijun eura.