Nedjelja, 29.12.2013.


Rogulj: Draže mi je bilo izbaciti Dinama nego pobijediti Zenit

Igrač Austrije Beč, Kaja Rogulj, je ove godine po prvi put sudjelovao na poznatom turniru "Četiri kafića". Ova sezona bila je iznimno uspješna za 27-godišnjeg stopera koji je porijeklom s Klisa...

Njegova momčad je preko zagrebačkog Dinama izborila sudjelovanje u skupini Lige prvaka gdje je ostvarila izniman uspjeh osvojivši pet bodova. Kada smo ga zaustavili na Gripama, Rogulj se odmah spremno našalio.

- Stvarno je lijepo ovdje, izgleda da sam trebao zaigrati u Ligi prvaka da bi me zvali - prokomentirao je Rogulj u šali.

Stoper Austrije iznimno je zadovoljan godinom na isteku, a čini se kako se sprema za još jednu stepenicu više u svojoj karijeri.

- Ovo je bilo stvarno fantastično iskustvo, ne može se baš svaki igrač pohvaliti da je igrao u najjačem europskom natjecanju, pogotovo što smo napravili i neki rezultat. Pet bodova u premijernoj sezoni nije malo, tako da je bilo dobro sve skupa. Trener je jako ponosan na nas, nitko nije očekivao tako dobar rezultat iako smo zbog toga malo štekali u prvenstvu. Ali sada je pred nama drugi dio u kojem ćemo nastojati to ispraviti. U Austriji je sve pet, stvarno sam zadovoljan, normalno da uvijek gledaš na nešto više i bolje. Ugovor mi istječe na ljeto i možda već tada odem dalje. Austria me gleda prodati jer nisam pristao na produženje ugovora. Dosta je klubova zainteresirano, ali vidjet ćemo kako će se stvari razvijati - otkriva nam Rogulj.

Za njega se možda otvori i mjesto u reprezentaciji budući da Joe Šimunić ne može igrati. Upravo stoperske pozicije su sada poprilično deficitarne.

Igrao sam dobro ove sezone, ali ne mogu ja o tome govoriti, to je na izborniku Kovaču. Ima još dosta vremena do Brazila - ističe Rogulj.

Za kraj smo ga pitali da li mu je draže bilo izbacivanje Dinama ili senzacionalna pobjeda nad Zenitom (4:1).

- Draže mi je bilo izbacivanje Dinama, bilo je za ulazak u Ligu prvaka, još protiv njih, tako da se sve poklopilo - zaključio je Rogulj, a netko mu je u prolazu dobacio da će nakon ovog odgovora teško biti pozvan u reprezentaciju.

Preuzeto s dalmacijanews.com