Četvrtak, 19.12.2013.


UEFA kaznila napadača Čornomoreca s pet utakmica suspenzije

Europska nogometna organizacija (UEFA) kaznila je španjolskog napadača Sita Rieru (26) s pet utakmica suspenzije zbog nesportskog ponašanja za vrijeme susreta protiv PSV-a...

Riera je crveni karton zaradio u posljednjem kolu natjecanja po skupinama Europa lige, u kojem je Čornomorec slavio u Eindhovenu protiv PSV-a i osigurao drugu fazu natjecanja. Igrala se 87. minuta kada je domaći igrač u borbi za loptu pored aut-linije odgurnuo Rieru, a ovaj je završio u stolicama koje su bile udaljene nekoliko metara od spomenute aut-linije.

Riera se kao iz stopa podigao i krenuo u obračun protiv nekolicine igrača. Najprije je krivca za njegovo guranje posložio na pod, udario nogom, a potom je odgurnuo i pljunuo još jednog domaćeg nogometaša, koji je pokušao spriječiti daljni obračun.

Sudac mu je odmah pokazao crveni karton, a Disciplinska komisija UEFA-e je odlučila kazniti ga s pet utakmica suspenzije. To ujedno znači da bi Riera mogao biti na raspolaganju Čornomorecu samo ukoliko ukrajinski klub izbori četvrtfinale.