Nedjelja, 22.12.2013.


Wenger poručio Uefi: Ukinite pravilo gola u gostima, nije OK

Gol u gostima jednostavno ima preveliku težinu. Mislim da pravilo gola u gostima ima suprotni učinak jer je trenerima glavni cilj da ne prime gol, objasnio je Wenger.

Ukinite pravilo o golu o gostima, poručio je trener Arsenala Arsene Wenger Uefi. Europski treneri sastali su se u Ženevi kako bi raspravljali o trendovima u modernom nogometu, a Wenger je iznio svoj prijedlog.

Za primjer je uzeo lanjsku utakmici u Ligi prvaka između njegovog Arsenala i kasnijeg prvaka Bayerna. Susret je završio ukupno 3:3, no Bavarci su prošli dalje.

- Lani smo izgubili kod kuće od Bayerna s 3:1, a onda slavili 2:0. Jako je teško Bayernu zabiti dva gola i pri tom ne primiti ni jednog. Gol u gostima jednostavno ima preveliku težinu i više nema opravdanja za njega. Zapravo, mislim da pravilo gola u gostima ima suprotni učinak jer je trenerima glavni cilj da ne prime gol - objasnio je Wenger.

Kako su reagirali u Uefi?

- Bili su iznenađeni mojim prijedlogom. No, mislim da je to problem u današnjem nogometu - rekao je Wenger. Ipak, Uefa još nema planova o izmjeni ili dopuni pravila koje Wengeru toliko smeta.

Preuzeto sa 24sata.hr