Ponedjeljak, 16.12.2013.


Ždrijeb osmine finala u podne: Mogući je par Real - Man. City

Ždrijeb je poludirigiran, u osmini finala međusobno ne mogu igrati pobjednici grupa, ali niti ekipe iz iste zemlje. Ne mogu se sastati niti klubovi koji su igrali u istoj grupi.

Ždrijeb osmine finala Lige prvaka danas je u podne. Premda je Real najtrofejniji klub s devet naslova europskog prvaka, posljednjih godina nema ih u samoj završnici. Posljednji naslov i posljednji finale odigrali su davne 2002.

- Sav protrnem kad shvatim da je Real tako davno bio u finalu. Prošle godine Mourinho je klub odveo do polufinala, ali to nije dovoljno. Vrijeme je da ponovno igramo posljednju utakmicu europske sezone - istaknuo je Ancelotti.

Danas će trener Reala u 12 sati u Nyonu doznati ime suparnika u osmini finala. U bubnju je 16 klubova, osam prvoplasiranih i osam drugoplasiranih iz skupina. Ždrijeb je poludirigiran, u osmini finala međusobno ne mogu igrati pobjednici skupina, ali niti momčadi iz iste zemlje. Također, ne mogu se sastati niti klubovi koji su igrali u istoj skupini.

Zanimljivi parovi mogli bi biti Real Madrid - Manchester City, Barcelona - Arsenal ili Manchester United - Milan.

Samo dva Hrvata u osmini finala

Od hrvatskih igrača među najboljih 16 prošla su samo dva, Mario Mandžukić i Luka Modrić. No obojica se s pravom mogu nadati da će sa svojim Bayernom, odnosno Realom, dogurati do najviše stepenice. Prošle godine uz spomenutu dvojicu tu su bili i Darijo Srna te Eduardo da Silva u Šahtaru. Kako su ove sezone Ukrajinci u nešto lošijoj formi, tako je izostalo i proljeće u najelitnijem svjetskom natjecanju.

Po četiri engleska i njemačka kluba

Najviše predstavnika u osmini finala imaju Englezi i Nijemci (4). Španjolska Primera daje tri predstavnika, a po jednog imaju Francuska, Italija, Turska, Grčka i Rusija.

Nositelji: Manchester United, Real Madrid, PSG, Bayern, Chelsea, Borussia D., Atletico, Barcelona

Nenositelji:Bayer, Galatasaray, Olympiakos, Manchester City, Schalke, Arsenal, Zenit, Milan

Preuzeto sa 24sata.hr