Četvrtak, 28.11.2013.


EL: Rijeka je dominirala, golman, prečka i Benko spasili Vitoriju

Nogometaši Rijeke u 5. kolu Europske lige na Kantridi odigrali su 0-0 protiv Vitorije Guimaraes. Rijeka je bila bolja, ali nije uspjela slaviti. Europroljeće je ostalo san...

Sam pred golmanom, lijevo mu stoji Sharbini koji samo čeka zabiti u praznu mrežu, ali Leon Benko odlučio se zarolati loptu u stilu Davora Šukera iz najboljih dana i pucati točno u golmana, nikako u stilu Šukera... Bila je to najbolja šansa Rijeke koja je dominirala protiv Vitorije Guimaraes u 5. kolu Europske lige, ali i odigrala tek 0-0.

S tim remijem Rijeka je izgubila svaku šansu u prolazak dalje u zadnjem kolu Europske lige protiv Betisa. Da je Rijeka dobila, momčad Matjaža Keka u posljednjem kolu pobjedom bi izborila europroljeće.

- Ne bojimo se nakon 0-4 u Portugalu. Baš zbog tog rezultata želimo pokazati da je to bilo slučajno - rekao je veznjak Rijeke, Mate Maleš uoči utakmice protiv Portugalaca.

Rijeka je upravo tako igrala. Bez straha. Redale su se šanse pred golom Vitorije. Alispahić je pogodio prečku, Kvržiću je golman skinuo zicer... Rijeka je izgledala sjajno u prvom dijelu. U drugom se otvorila i Vitoria, ali najbolju šansu na utakmici upropastio je Leon Benko. Šteta. Napadač takvog kalibra morao je to zabiti.

Treći je to bod Rijeke u Europskoj ligi, ali samo je pobjeda večeras igrala. Šteta što Rijeka nije zabila jednu od brojnih šansi protiv Vitorije. Ovako će momčad Matjaža Keka u posljednjem kolu protiv Betisa u Sevilli igrati za prestiž...

Vargić: Nisu nam stvorili šansu...

Razočarani su bili igrači Rijeke nakon utakmice. Svjesni da su bili bolji od Vitorije i da su zaslužili pobjedu.

- Nisu nam stvorili šansu za gol... Bili smo puno bliže tome da zabijemo, ali lopta nije htjela u gol... Idemo sad u Sevilli na pobjedu pa što bude - rekao je golman Rijeke, Ivan Vargić.

Večeras je kapetanski igrao Dario Knežević.

- Možemo žaliti za tri boda, ali idemo na pobjedu u zadnjem kolu. Kantrida je neosvojiva, ali ostaje žal nakon ove utakmice. Zadnje kolo idemo igrati za svoj gušt, nemamo što izgubiti. Idemo se dostojno oprostiti od Europe - kazao je Knežević.

U drugoj utakmici skupine Lyon je na svome Gerlandu pobijedio Betis s 1-0, a jedini je strijelac u 66. minuti bio Bafetimbi Gomis. Francuzi su na taj način izbili na čelo skupine s devet bodova, dok Andalužani imaju bod manje.

Preuzeto sa 24sata.hr