Četvrtak, 07.11.2013.


Dinamo ostao bez 'proljeća': Zelenika spašavao od blamaže

Nogometaši Dinama porazom od PSV-a, trećim u skupini, praktički se oprostio od mogućeg prezimljavanja u Europi. Nizozemci nadigrali 'modre' i slavili s lakih 2-0.

Sjajan nastup pred praznim Maksimirom prije dva tjedna, koji je rezultirao tek 'nulom' protiv PSV-a, dao je nadu nogometašima Dinama pred uzvrat u Eindhovenu u 4. kolu Europske lige.

No 'modrima' je to bilo tek ludo radovanje, a nizozemska momčad, svima onima koji su se potajno nadali u pozitivan rezultat, dokazala je da je to bio jednokratni bljesak.

PSV je na svojem Philips stadionu rutinski svladao Dinamo 2-0, koji je ponovo ostao bez proljeća u Europi.

'Modri' kao da nisu ni došli u Eindhoven, čak moraju biti konačnim ishodom jer su mogli pretrpjeti i težu blamažu, no samo prisebnost Zelenike i nepreciznost PSV-ovih ofenzivaca spasilo ih je potopa.

Treći poraz u skupini koji ga je zacementirao na dno skupine B, Dinamu su osigurali golovi Mahera u 29. minuti i Locadije u 57. minuti.

Zelenika je već od samog starta bio na sto muka, ali uspješno je branio šuteve Toivonena i Locadije, no nakon sjajnih intervencija bilo je pitanje vremena kad će kapitulirati.

Dogodilo se to u 29. minuti kad je Maher zakucao 'kroz uši' golmanu 'modrih' s nekoliko metara nakon ubačaja Narsingha s desne strane.

U nastavku PSV je nastavio s pritiskom, a Dinamo je samo na bljeskove davao nadu da bi mogao do izjednačenja. No to se nije dogodilo, naprotiv, domaćin je povisio u 57. minuti u reprizi akcije kod prvog gola. Narsingh je opet ubacio s desne strane, no ovaj put loptu je na sredini 16-erca dočekao je Toivonen, koji je lakoćom matirao nemoćnog Zeleniku.

Do kraja utakmice krenula je potpuna opsada Dinamovog gola, a PSV je dvaput gađao okvir gola, koji je spasio goste od teže blamaže.

Preuzeto sa 24sata.hr