Petak, 08.11.2013.


Zoran Mamić potjerao igrače u karantenu, Joe Šimunić zavapio: 'Za sve je kriv HNL!'

Sreća da je avion kojim su Zagrepčani odletjeli kućama morao biti u zraku najkasnije u 22.30. Radno vrijeme zračne luke u Eindhovenu bilo je savršeni alibi za igrače Dinama da što prije pobjegnu u okrilje autobusa...

Rijetki su zastali da podijele dojmove o očaju koji su pružili ranije na travnjaku. Ne i Ruben Lima koji je stao, ali i odbio molbu za razgovor. No, nakon onakve igre svaka riječ opravdanja iz njegovih usta bila bi krajnje neozbiljna...

Dinamo Zagreb - Slaven B.: 1,22 5,25 10,75 (LIVE)


No, zato je kapetan Šimunić muški podnio još jedan europski poraz Dinama. Navikao se čovjek...

- Razočarani smo. Ne mogu reći da su nas iznenadili jer smo znali da dobro igraju - rekao je Šimunić koji je za igru svoje momčadi rekao da nije ni približno onakva kakvu inače igraju.

- Bili smo pod pritiskom. Ne znam zašto imamo problem u Europi?! Naša liga je slabija i onda ispadne ovako kad dođemo na noge pravim momčadima. Valjda će u budućnosti biti bolje - naglasio je Josip Šimunić, dodavši kako je Dinamo puno bolje izgledao u Zagrebu, a taj su zaključak kao mantru ponavljali Antolić, Pivarić i Pinto.

- Prvo poluvrijeme je bilo loše i samo smo se branili. Ono drugo je bilo puno bolje. Nešto smo i pokušavali, ali primili smo taj drugi gol i bilo je gotovo - rezime je Pinta koji tvrdi kako je voljni moment bio na visini.

- Željeli smo tu pobjedu, ali PSV je igrao odlično i kontrolirao igru.

Da je PSV bio bolji, brži i pokretniji od statičnih dinamovaca smatra i Josip Pivarić čija je igra bila debelo ispod onoga što bi se moglo nazvati “zadovoljavajućim”.

- Nismo stajali blizu, nismo trčali. Ne mogu objasniti zašto nismo parirali domaćinu. Teško mi je priznati, ali oni su kvalitetnija momčad.

A da Dinamo nije istrčao na travnjak sukladno prethodnom dogovoru u svlačionici, potvrdio je i Domagoj Antolić.

- Curilo je na sve strane. Da Zelenika nije bio na razini možda bi završilo i s više golova u našoj mreži - rekao je veznjak Dinama.

Za nešto opsežniju analizu nije bilo vremena jer je Miljenko Sakoman tjerao igrače u autobus koji je “modre” odveo na avion za Zagreb.

A o lošoj predstavi modre vedete imat će dovoljno vremena razmišljati u karanteni. Naime, po povratku u Maksimir Zoran Mamić je igračima pripremio boravak u klupskom hotelu do nedjelje i dvoboja sa Slavenom Belupom.

Preuzeto sa sportske.jutarnji.hr