Ponedjeljak, 13.01.2014.


Marca: Modrić je šerpa koji pomaže Realu u usponu

Novu briljantnu utakmicu u dresu Real Madrida odigrao je hrvatski nogometaš Luka Modrić, pa i ne čude salve pohvala koje je u ponedjeljak zaradio u Marci...

Modrić je vladao travnjakom stadiona Cornella-El Prat na kojem je Real u 19. kolu Primere pobijedio domaći Espanyol s 1-0. Naš je veznjak pritom bio asistent Pepeu za jedini pogodak.

Betis - Real Madrid: 9,20 5,55 1,29 (LIVE)


''Modrić je vjerojatno izludio odgovorne za izradu statistike. Radio je sve. Trčao je, oduzimao lopte, asistirao, kreirao igru, vršio pritisak... I ono što je najteže od svega - radio je to dobro. Da se u nogometu radi valorizacija kao i košarci, Hrvat bi bez dvojbe imao najviše bodova'', piše Marca.

''Cornella je bila posljednja u nizu scena na kojoj je prikazan šou čarobnjaka Luke. Momčad je spavala prvih 20 minuta, a Modrić je bio zadužen za njezino uključivanje. Jedan je njegov udarac u 25. minuti napokon probudio Madriđane iz sna i počela je okupacija domaćeg gola. U 55. je minuti poslao sjajan centaršut na glavu Pepea koji je iskoristio poklon. Kao da se vodio dijalog: - Gdje želiš loptu? Izvoli'', dodaje se u komentaru madridskog dnevnog lista, uz zaključak:

''Na kraju utakmice svi su ga suigrači došli zagrliti, znajući trud koji je uložio i važnost pobjede. Modrić je šerpa koji pomaže Realu u teškom usponu na ligaškoj ljestvici. Momčadi treba kisika za nadoknađivanje još tri boda. A boce s kisikom nosi Luka.''