Utorak, 14.01.2014.


Hajduk: Dosad nikad siromašniji Hajdukov prijelazni rok

Za manje od mjesec dana već na otvaranju drugog dijela prvenstva očekuje nas splitski gradski derbi u Parku mladeži koji 'gaće para'.

U slučaju poraza Hajduka već tada bi vjerojatno potpuno pale u vodu sve nade da bi se rješavanje pitanje prvaka što se kluba s Poljuda tiče moglo prolongirati kroz proljeće. Izgubi li pak Split bit će to veliki udarac ambicijama 'crvenih' da se domognu Europe koja im je u protekle dvije sezone izmakla za dlaku, pogotovo što ih odmah potom očekuje gostovanje kod Dinama na Maksimiru.

A ususret tom derbiju Sv. Duje u kojem će ulog biti ogroman nije pretjerano prometno ni na Poljudu ni u Parku mladeži po pitanju dolazaka. Dok kod 'bijelih' baš caruje recesijski prijelazni rok, u Splitu financije nisu problem, ali se svejedno svaka kuna prije nego se potroši okrene dvaput.

Nikad siromašniji Hajdukov prijelazni rok, zaglušujuće zatišje obilježilo je dosadašnji dio siječnja na Poljudu. Prazna klupska blagajna čeka na odlazne transfere od kojih bi se namirile i zaostale plaće prema igračima i radnoj zajednici (djelatnici kluba zadnje su plaće dobili još za srpanj). U slučaju da Hajduk inkasira novac od prodaje igrača našla bi se tek sredstva za toliko željenog napadača s iskustvom kojeg traži struka 'bijelih'. Neki igrači struci 'bijelih' su već ponuđeni.

Kada bi Hajduk opet pogodio s igračem koji bi stigao bez odštete kao lani s Kouassijem...

Iako bi vjerojatno odlazak iskusnijih igrača bio više u duhu klupske politike glavne mete interesa inozemnih klubova ipak su oni mlađi, Mario Pašalić, Jean Evrard Kouassi, Elvir Maloku. No službenih ponuda još nema. Čeka nas napeta završnica siječnja.

U odnosu na lanjski siječanjski 'mercato' kada su među 'crvene' stigla četvorica nogometaša od kojih nijedan više nije bio u kadru ove sezone (Josip Fuček, Ivan Barišić, Mario Brlečić i Zajko Zeba) ove godine u Parku mladeži su se zasad odlučili tipovati ciljano, samo na jedno pojačanje, ali točno na poziciji u veznom redu na kojoj su bili jesenas najtanji.

U Park mladeži stigao je prošle sezone najbolji stranac BiH Premijerlige Miloš Vidović koji je nastupao za Olimpic iz Sarajeva.

Umjesto na popunjavanje kadra igračima za koje se i unaprijed znalo (izuzev Zebe koji je stigao uz veliku pompu) da neće imati glavne uloge odlučili su se 'crveni' radije angažirati 24-godišnjeg igrača koji bi i u idućim sezonama mogao biti nositelj momčadi.

Bosanskohercegovački mediji naglasili su prilikom odlaska Vidovića iz Olimpica kako je jedna menadžerska agencija otkupila njegov ugovor od sarajevskog kluba, te potom postigla dogovor sa Splitom. Riječ je o njemačko-hrvatskoj agenciji 'Pactum-millenium' u kojoj su njemački menadžer Mario Džajić i hrvatski Mladen Kliškinić.

Ista agencija stoji i iza transfera nogometaša Solina Matije Poredskog koji će karijeru nastaviti u Vijetnamu.

A na Splitovom kadru iz prvog dijela sezone, pogotovo na igračima koji su ljetos stigli u Park mladeži, je da se iskažu tijekom proljeća.

Preuzeto sa Slobodne Dalmacije