Četvrtak, 16.01.2014.


Goran Ljubojević napušta Gradski vrt

Goran Ljubojević neće biti u kadru NK Osijek u nastavku borbe za očuvanje prvoligaškog statusa. Iskusni je napadač odlučio napustiti Gradski vrt i priliku za novim angažmanom tražit će u inozemstvu...

Ljubojević je s Osijekom imao amaterski ugovor pa nije bilo nikakvih prepreka oko njegova raskida. Već je podigao papire te će se od vikenda pokušati izboriti za ugovor u novoj sredini, koju za sada nije htio otkriti.
- Imam ponudu za probu, no još ne bih konkretno o imenu kluba, kao ni o zemlji u kojoj se nalazi. Igrao sam besplatno ovdje, a nema smisla ostajati i dalje u takvoj situaciji, pogotovo kada vidim da nisam u prvim kombinacijama za sastav - iznio je razloge odlaska 30-godišnji napadač koji je ipak drugačije zamišljao svoj povratak u matični klub.

Stigao je kako bi pomogao mladoj momčadi u očekivanoj turbulentnoj sezoni Lige 10, no njegov doprinos nije bio na razini priželjkivanog. Odigrao je tek osam utakmica, od čega samo četiri u početnom sastavu te je ostao bez pogotka. Jasno je da ni sam nije zadovoljan takvim učinkom, a veliku minutažu nije imao ni kod jednog od tri trenera koji su vodili Osijek u prvom dijelu prvenstva. S obzirom na to da je trener Ivica Kulešević često isticao kako je u potrazi za napadačem koji će garantirati poboljšanje efikasnosti, bilo je izgledno kako ne vidi Ljubojevića kao rješenje tih problema. Ipak, on bez ljutnje napušta Gradski vrt.

- Razočaran sam, naravno, htio sam pomoći svom klubu, no ispalo je ovako. Nisu nam se poklopili ciljevi, očito nisam bio tip napadača kakav im je trebao. Istina je da nisam postigao pogodak, no mislim da sam odigrao neke dobre utakmice, a svakako sam dao sve od sebe. Stekao sam dojam da što god napravim, ne bi dovelo do nekih promjena. Ipak, nikakve ljutnje nema. Drago mi je da smo pokušali i ovo ne znači da se jednom možda neću ponovno vratiti.

Iako je situacija daleko od komforne, Ljubojević nimalo ne sumnja kako će njegovi, sada već bivši suigrači, u proljeće osigurati ostanak u Prvoj ligi.
- Vjerujem u ovu momčad, znam da dečkima nije lako bez plaća, ali siguran sam kako ostanak u ligi neće biti upitan - zaključio je Ljubojević.

Poraz u Pečuhu
Bijelo-plavi su jučer odigrali i prvu pripremnu utakmicu. Gostovali su u Pečuhu kod PMFC-a te su izgubili taj susret 1:0.
Na taj dvoboj trener Ivica Kulešević nije vodio Smoju, Lulića, M. i J. Mišića, Mioča, Arsenića i Aleksića. Smoje i J. Mišić i dalje treniraju po posebnom režimu, Lulić je dobio poštedu zbog lakše ozljede, a preostali kvartet iz koncepcijskih razloga.

Preuzeto s glas-salvonije.hr