Srijeda, 15.01.2014.


Čovjek zaslužan za preporod Southamptona napušta klub?

Prema pisanju engleskih medija, predsjednik Southamptona Nicola Cortese, čovjek kojeg se smatra zaslužnim za renesansu kluba, blizu je odlaska sa sadašnje funkcije...

Talijanski bankar, koji je na čelo kluba došao 2009. godine, više nije u dobrim odnosima s vlasnikom kluba, njemačkom tvrtkom Liebherr, piše Southern Daily Echo. Štoviše, Sky Sports tvrdi da je Cortese već predao ostavku vlasnicima, te da bi uskoro mogao preuzeti neku od funkcija u upravi talijanskog nogometnog diva Milana.

Pod Corteseovim je vodstvom Southampton došao iz treće lige u Premierligu, a jedan od njegovih neočekivanijih poteza bila je smjena menadžera Nigela Adkinsa u siječnju prošle godine i dovođenje Mauricija Pochettina. Zajedno s njim je počeo raditi i na osnaživanju momčadi, pa je tako prošlo ljeto potrošio oko 40 milijuna eura na pojačanja, a u klub su došli Pablo Osvaldo, Victor Wanyama i naš Dejan Lovren.

Problem bi za Southamptom mogla predstavljati činjenica da je Pochettino lani izjavio da će napustiti klub ako iz njega ode Cortese. Hoće li se držati toga, tek treba vidjeti, kao i kojim će putem krenuti trenutno devetoplasirani klub Premierlige ako Talijan doista napusti predsjedničku poziciju.