Srijeda, 15.01.2014.


Kelava: Bilo me strah da mi Kovačić ne zabije, a poslije sam ga zezao

Ljetos je Ivan Kelava (25) učio španjolski, trebao je u Granadu, no kada se ozlijedio vratar Udinesea Željko Brkić, odlučeno je da Ivan iz Dinama ode u Udine jer su spomenuti španjolski i talijanski klub povezani.

– Sad sam već pohvatao talijanski i puno mi je lakše, trebala su mi dva-tri kola da naučim osnove, ali sad više nemam nikakvih problema – rekao nam je Kelava.

Branio je u prvih 13 utakmica i svi kažu da je branio jako dobro, no onda se oporavio Brkić. Lakša ozljeda srpskog vratara vratila je Kelavu među vratnice u kup susretu protiv Intera, protiv svog velikog prijatelja Matea Kovačića.

– Bilo mi je prilično neobično igrati protiv njega, ipak je bilo prvi put – kaže Ivan koji u 11. kolu talijanskog prvenstva nije branio protiv Intera koji je tada u Udinama slavio 3:0.

Ne znam mu planove

– Bilo me malo strah da Kova baš protiv mene ne zabije prvijenac. No, nije zabio ni on ni itko drugi... A naravno da sam poslije morao zafrkavati Kovačića kad smo ih izbacili iz kupa.

Kakvi su Mateovi planovi?

– Nismo o tome razgovarali, ali dečko je u Interu, igra i to je sjajno. A znam da ga traže veliki klubovi, takvog igrača uvijek će tražiti.

Brkić je ipak prvi vratar Udinesea, no to ne zabrinjava bivšeg Dinamova vratara i kapetana.

– Prezadovoljan sam, radim i to mi je najvažnije. Zadovoljni su sa mnom predsjednik, direktor i trener i doista uživam ovdje. Tu mi je cijela obitelj, moje cure, i živimo punim plućima, bez opterećenja, bez pritiska.

Pratite li Dinamo, Zoran Mamić preuzeo je trenerski posao?

– Pratim, a Zokiju želim svu sreću.

Vaš nasljednik Oliver Zelenika otišao je u Lokomotivu.

Neka je Zelenika otišao

– Ako ga ne vide kao prvog golmana u Dinamu, bolje da je otišao u Lokomotivu, važno je da brani, da dobije samopouzdanje, to je delikatno pogotovu za vratare. Uostalom i ja sam prošao taj put. Sandomierski? Gledao sam samo jednu utakmicu s njim, 1:1 s Hrvatskim dragovoljcem, a to je premalo da bih sudio. No, čim ga je Dinamo doveo, valjda je dobar – zaključio je Kelava, koji je branio i u ponedjeljak u utakmici sa Sampdorijom. U porazu 0:3 skrivio je jedanaesterac...

Preuzeto sa vecernji.hr