Srijeda, 15.01.2014.


Nogometaši Splita stigli u Antalyju

Nogometaši Splita stigli su navečer u Antalyju, točnije Belek, destinaciju svojih već standardnih zimskih priprema na turskim obalama Sredozemlja, gdje će provesti idućih 12 dana i odigrati nekoliko kontrolnih utakmica; prvu već sutra, 17. siječnja protiv ruskog Toma iz Tomska.

Ekspedicija splitskih "crvenih", predvođena predsjednikom kluba ambicioznim Slavenom Žužulom i iskusnim trenerom Stankom Mijom Mršićem, stigla je kao svojevrsna prethodnica. Jer, u ponedjeljak, ovakvom istom rutom na put će krenuti i – Hajduk, pa će ovdje u Antalyji od idućeg tjedna zamirisati turska predigra dvojice splitskih susjeda i sportskih rivala uoči gradskog derbija koji se igra već 8. veljače u prvoj rundi nastavka prvenstva.

Bio je to cijeli dan putovanja: ranim jutrom iz Splita busom, preko auto-puta do Vrgorca, pa dalje preko Mostara, Jablanice i Ivan-sedla da bi u Ilidži, čekajući redovnu zrakoplovnu liniju turskog Pegasusa sa sarajevskog Butmira prema Maloj Aziji – predahnuli u restoranu Brajlović, uz rijeku Željeznicu.

I tamo - iznenađenje, na istom mjestu radni ručak s funkcionerima svoga Saveza odrađivao je – Safet Sušić, BiH izbornik. Pozdravio se sa splitovcima i upoznao se, "ne, to nije Hajduk, to je gradski rival crvene boje". Svijet je mali, da smo tražili sastanak s izbornikom BiH, stricem hajdukovca Tina Svena Sušića tko zna koliko bi nam trebalo, ovako s Ivan-sedla na Ilidžu i puf – eto Papeta. Nije imao vremena, ali bio je to zanimljiv susret.

Potom je trebalo odraditi redovne linije i turske vize Sarajevo – Istanbul - Antalya, cijeli dan do navečer. Nije komotno kao da je čarter, ali nije ni strašno. Hajducima upozorenje, treba se naoružati strpljenjem posebice na istanbulskom aerodromu, grada od valjda 18 milijuna stanovnika...

Temperatura? U Istanbulu čak 22, navečer u Antalyji 17-18... Ma kakva zima, hoće li nam uopće jakete trebati???

Preuzeto sa slobodnadalmacija.hr