Srijeda, 15.01.2014.


Hajduk dobio 500.000 eura za Sharbinija: Brbić otkazao Katar, igračima stižu plaće...

Napokon i dobra vijest na Poljudu, vijest s financijskim predznakom. Al Ittihad je uplatio 500.000 eura, prvi dio odštete za transfer Anasa Sharbinija što datira još iz srpnja 2012. godine.

Predsjednik Hajduka Marin Brbić stoga je otkazao put u Katar na pregovore s predstavnicima Al Ittihada, a na Poljudu se barem na trenutak lakše diše, jer isplatit će se plaća igračima i Radnoj zajednici koji mjesecima broje zaostatke svojih primanja.

- Mogu vam samo reći da nikamo ne letim sljedećih dana - potvrdio je Brbić jedan dio priče koja je jučer poput tornada odmah prohujala Poljudom.

Kako i ne bi kada Radna zajednica plaće čeka već pet mjeseci, a u profesionalnom pogonu je postojao strah da zaostatci ne pređu 90 dana čime bi igrači dobili mogućnost dobivanja slobodnih papira preko Arbitraže. Ali uplatom iz Arabije, koja se može nazvati i “čin dobre volje”, riješen je veliki problem. Momčad će bez stresa u ponedjeljak otputovati u Tursku, a Radna zajednica će napokon dobiti plaću za kolovoz. Uz to, nije nebitno reći da je Hajduk u prijelaznom roku osigurao barem trenutni mir i eliminirao potrebu hitne prodaje nekog od igrača. Jasno, to ne znači da prodaje neće biti jer, primjerice, ponude za Pašalića i dalje su aktualne, ali dobro da je krenula naplata toliko očekivanog transfera iz Saudijske Arabije.

Preuzeto sa sportske.jutarnji.hr