Srijeda, 15.01.2014.


Marin Brbić: Žao nam je što je otišao i hvala mu na svemu

Zdravko Marić više nije šef omladinske škole Hajduka. Vijest je to koja je u suši događanja na planu transfera ponudila intrigu. Što se sad to događa na Poljudu?

Zbog čega je sada klub napustio čovjek koji je u ruke dobio iznimno delikatnu ulogu, da skrbi o mladim naraštajima 'bijelih'? Marić je trebao biti 'direktor' tvornice koja je trebala proizvoditi dovoljno materijala da Hajduk bude jak na domaćem i konkurentan na međunarodnom planu, a istovremeno proizvesti i nešto za izvoz. No, pola godine nakon što je pristao uhvatiti se posla napustio je tu funkciju.

- Žao nam je što je otišao i hvala mu na svemu što je napravio za klub - kazao je kurtoazno predsjednik Hajduka Marin Brbić.

Na klupskom portalu objavljena je informacija s naznakom kako je Marić klub napustio svojom željom. Bila je to njegova inicijativa koja je zatekla predsjednika Brbića.

- Nije bilo nikakvih ni teških ni ružnih riječi da bi se kasnije vukli neki repovi. Razišli smo se vrlo prijateljski i korektno - kazao je Brbić.

Koji je razlog odlaska? Može li biti problem u plaćama koje kasne?

- Možda, ne znam. Hajduk jest u teškoj situaciji. On je imao velike planove, planove koji su za nas i preambiciozni - rekao nam je Brbić.

Koji su to konkretno njegovi planovi koji su bili preambiciozni za Hajduk u ovom trenutku?

- Nemam što dalje kazati. Korektno smo se razišli. Mislim da smo mogli napraviti dobar posao. Svi smo bili na istoj valnoj dužini - rekao nam je Brbić.

Imate li već neko novo ime u rukavu?

- Pitanje je to za novog sportskog direktora Gorana Vučevića - zaključio je Brbić.

A možda se i u tom grmu krije zec? Goran Vučević je u superlativima govorio o Mariću na svojoj inauguracijskoj konferenciji za novinare, ali postoji sumnja da novi sportski direktor 'bijelih' ipak ima neku drugu viziju. Vučević je tada jasno istaknuo kako je u klupskoj hijerarhiji Marić ispod njega... Sada je, pak, iza njega. Bivši.

Imao Vučević prste u Marićevom odlasku ili ne, Hajduk nikako da uhvati neku konstantu. Puno je lutanja, Vučević je evo već treći (sretni!?) Brbićev sportski direktor, u ljeto je iznenada otišao prethodni, Šveđanin Jens Andersson, a sada iznenada i Marić s mjesta prvog čovjeka omladinske škole.

Bila to njegova odluka, kako i sam Marić naglašava, ili ne, svejedno je to udarac za klub u kojem ništa ne traje dugo, samo mijena stalna jest.

Preuzeto sa slobodnadalmacija.hr