Srijeda, 15.01.2014.


Bijelo-plavi danas u Pečuhu

Nogometaši Osijeka danas će odigrati prvu “pravu” pripremnu utakmicu, i to u Pečuhu, gdje će u 17 sati odmjeriti snage s mađarskim prvoligašem PMFC-om.

Trener Ivica Kulešević na put neće voditi sve igrače, nego samo njih 22, jer planira odigrati s dvije momčadi, koje bi svaka dobila poluvrijeme. Oni koji ne budu u autobusu za Mađarsku odradit će trening u Gradskom vrtu, a tu će sigurno biti J. Mišić i Smoje, koji i dalje rade prema posebnom programu. Kulešević je odluku o igračima koji će igrati u Pečuhu donio nakon jučerašnjeg poslijepodnevnog treninga, jer je još vagao kakve će formacije isprobati.

Novosti oko igračkih pojačanja i dalje nema, sve je izglednije da će osječki prvoligaš morati biti strpljiv, jer jasno je da nikome nije prvi izbor. Ipak, u Gradskom vrtu vjeruju da će uspjeti pronaći igrače s prvoligaškim iskustvom koji će financijskom mamcu pretpostaviti minutažu, a to je trenutačno i najjača karta na koju “bijelo-plavi” mogu igrati.

- Pojavljuju se određena imena u optjecaju, neki nam se nude, neka mi tražimo, no daleko je to još od realizacije. Bit će konkretno tek kad dođu i dogovore se za potpisivanje ugovora, a do tada smo u fazi iščekivanja i traženja - rekao je Kulešević, koji će do kraja tjedna sa svojim suradnicima odlučiti i koji će igrači na drugi dio priprema u Istru, a kojima će kao prekobrojnima ponuditi odlazak na posudbu.

- Objektivno bi za taj dio priprema bilo dovoljno 27 igrača, od kojih tri vratara. Vidjet ćemo još hoće li biti prostora za nekog od juniora ili eventualne prinove, ali više od ove brojke ne bismo vodili. Razmišljamo još koje igrače poslati na posudbu u druge sredine. Šteta je da sjede na tribinama, pogotovo u tim godinama, kada im je igranje bitno za razvoj. Koliko god se neki opirali tome, ipak je to za njihovo dobro. Još imam neke dvojbe, dosta je sličnih igrača pa ćemo u sljedećim danima odlučiti i o tome - zaključio je Kulešević.

Preuzeto sa glas-slavonije.hr