Utorak, 14.01.2014.


Seedorf objavio kraj igračke karijere: Postat ću trener Milana

Clarence Seedorf objavio je u 38. godini kraj igračke karijere, kako bi mogao preuzeti dužnost trenera Milana. Sam je objavio da je dogovorio suradnju s klubom u kojem je igrao od 2002. do 2012. godine…

Nakon deset godina provedenih na San Siru, Seedorf se kao igrač skrasio u Botafogu. Povratak u Milan, ovoga puta u ulozi trenera, ubrzao je njegovu odluku o vješanju kopački o klin.

- Želim vam objaviti odluku o završetku igračke karijere nakon 22 godine – rekao je Nizozemac novinarima u Brazilu, te nastavio.

- Bila je to teška odluka, ali zadovoljan sam sa ostvarenjima u karijeri. Drago mi je da u Botafogu ostavljam momčad koja se kvalificirala u Copa Libertadores. Momčad je napredovala, posebno u smislu mentaliteta i timskog duha. Nažalost, karijera nogometaša ne može trajati vječno.

- Iskustvo u zadnjih godinu i po dana pomoći će mi u mom sljedećem koraku, preuzimanju dužnosti trenera Milana. Volim izazove, a vođenje Milana bit će definitivno veliki izazov za mene – vali Seedorf.

Milan je u ponedjeljak ujutro objavio da je prekinuo suradnju s dosadašnjim trenerom Massimilianom Allegrijem. Večer prije Milan je izgubio novu prvenstvenu utakmicu: unatoč vodstvu 2-0 ''rossoneri'' su pali kod novog prvoligaša Sassuola (4-3). Na ljestvici Milan drži tek 11. mjesto, s 30 bodova manje od vodećeg Juventusa.

- Otkaz Allegriju je bio ključni element u mom donošenju odluke o završetku igračke karijere. Poziv iz Milana je stigao u ponedjeljak. Imao sam tešku noć, ali odlučio sam prihvatiti ponudu Milana. Vrlo sam sretan zbog pružene prilike i pun sam motiva – zaključio je Seedorf.