Utorak, 14.01.2014.


Dinamo pobjedom otvorio godinu: Perić srušio Široki, Murić i Halilović

Dinamo je u prvoj utakmici 2014. godine upisao i prvu pobjedu. Na teškom terenu "modri" su sa 1:0 svladali Široki Brijeg golom Dine Perića osam minuta prije kraja utakmice.

Zoran Mamić prvi put je vodio Dinamo kao menadžer, nakon što ga je brat unaprijedio s mjesta sportskog direktora i privremenog trenera. Kiša i loše vrijeme pokvarili su ugođaj uoči utakmice i otežalo igračima kontrolu lopte.

U prvoj pripremnoj utakmici Mamić je ubacio dva najtraženija hrvatska talenta, Alena Halilovića i Roberta Murića, za koje se nagađa da bi već ove zime mogli osigurati ljetni transfer u neki od europskih klubova.

Dinamovi tinejdžeri prvi su i zaprijetili domaćima na otvaranju utakmice, a u 4. minuti Murić je propustio zabiti sjajnu priliku iz kaznenog prostora. Prijetili su Čop i Halilović, ali bez preciznosti. U 40. minuti Alen je na asistenciju Rukavine pogodio i stativu.

Mamić je potpuno promijenio momčad za drugo poluvrijeme, izveo je iskusniju ekipu sa standardnim prvotimcima, ali gol odluke zabio je mladi Perić u 82. minuti.

Široki Brijeg - Dinamo 0:1

Dinamo I: Sandomierski - Leko, Taravel, Addy, Lima - Ademi, Pavičić, Halilović - Rukavina, Murić, Čop

Dinamo II: Mikulić - Pinto, Perić, Šimunić, Lima - Pamić, Antolić, Brodić - Fernandes, Soudani, Beqiraj

Preuzeto sa index.hr