Srijeda, 15.01.2014.


Rummenige: Nikada ne bi dali Riberyja za Cristiana Ronalda

Predsjednik njemačkog nogometnog kluba Bayerna iz Müchena, Karl-Heinz Rummenige, otvoreno je rekao za njemački dnevni list Bild da nikada ne bi zamijenio Francka Riberyja za Cristiana Ronalda...

Spomenuta dvojica nogometaša bili su veliki rivali na netom završenom glasanju za nagradu Ballon d'Or, odnosno za titulu najboljeg igrača u 2013. godini. Pobjedu je, ali tijesnu, odnio napadač Real Madrida. Ribery čak nije bio ni drugi već treći iza Lionela Messija, no to Rummenigeu nije ni najmanje bitno u prosudbi tko je najbolji na svijetu.

- Bayern ne bi nikada dao Riberyja za Ronalda – rekao je Rummenige, koji smatra da je francuski reprezentativac "pokraden" u izboru za nagradu najboljeg igrača svijeta.

- Ne mogu reći nešto što ne mogu dokazati. No znao sam da neće dobiti nagradu. Čuo sam, a to se i vidjelo po svim ljudima koji su došli iz Madrida s Ronaldom – veli šef minhenskog kluba.

Podsjetimo, Ribery je prošle sezone bio okosnica Bayerna, koji je osvojio apsolutno svaki trofej za koji se natjecao. Ronaldo je pak s Realom uzeo samo domaći superkup, a to se čak nije ni dogodilo u 2013. godini. No, Portugalac je bio daleko efikasniji i ubojitiji prema suparničkim vratima, a to je ono što se broji u odabiru za najboljeg pojedinca u momčadskom sportu.