Nedjelja, 12.01.2014.


Abidal zove Valdesa u Monaco

Francuski obrambeni nogometaš Monaca Eric Abidal uputio je javni poziv svom bivšem suigraču iz Barcelone Victoru Valdesu da mu se pridruži u Kneževini...

Barcelonin vratar će, poznato je od ranije, po završetku sezone napustiti Camp Nou u potrazi za novim izazovima, a zasad nije poznata njegova nova destinacija, iako se Monaco spominje kao jedan od glavnih kandidata.

- Ako Valdes želi doći i igrati za Monaco ja ću ga dočekati raširenih ruku. Imam sobu za njega u svojoj kući i pomoći ću mu naći kuću u blizini moje – rekao je Abidal za Cadena Ser.

Upitan za povratak u prošlost i otvaranje starih rana zašto mu u Barceloni nisu željeli produljiti ugovor, Abidal je rekao:

- Nemam nikakvih problema sa Sandrom Rosellom (Barcelonin predsjednik) ili Andonijem Zubizarretom (Barcelonin sportski direktor). Moj ugovor je istekao. Ja sam se borio za produljenje, ali nije bilo suđeno. U Barceloni su mi rekli da su mi vrata otvorena da postanem generalni direktor njihovih nogometnih akademija.

Abidal je 2012. godine podvrgnut transplataciji jetre, a uputio je podršku bivšem Barceloninom stručnjaku Titu Vilanovi koji se bori s rakom parotidne žlijezde.

- Molim se za njega svaki dan. On je borac i nadam se da će se izvući iz ovoga. Ja moram piti pilule svaki dan do kraja života. Život je kompliciran, ali morate u njemu uživati u potpunosti.

U izboru za FIFA-inu Zlatnu loptu Abidal ima svojeg favorita u krugu Lionela Messija, Cristiana Ronalda i Francka Riberyja.

- Ribery je moj dobar prijetalj i imao je sjajnu godinu. Bilo bi to dobro i za francuski nogomet jer je nitko nije osvojio od Zidanea (1998.). Ali i Messi i Ronaldo su imali nevjerojatne brojke koje bi također bile vrijedne nagrade.