Utorak, 07.01.2014.


Xavi: Mourinha zanima samo rezultat, tko još pamti njegov Inter

Xavi Hernandez, 33-godišnji as Barcelone i španjolske reprezentacije, kritizirao je Josea Mourinha zbog njegovog shvaćanja nogometa i trenerskog posla…

Xavi je portugalskog stručnjaka redovito kritizirao i prozivao dok je ovaj vodio Real Madrid. Tih se navika nije riješio niti nakon što se Mourinho vratio u londonski Chelsea.

- Za mene je Pap Guardiola važna osoba. On i Johan Cruyff su primjeri trenera koji žele da im momčadi igraju nogomet na pravi način. Jose Mourinho je trener koji je usredotočen samo na rezultate. On za sebe kaže da je ''The Special One'' jer je osvojio ovo ili ono u mnogim zemljama, ali meni se ne sviđa stil igre njegovih momčadi. Tko još pamti onaj Inter s kojim je on osvojio naslov prvaka Europe? On za sobom ne ostavlja ništa, za razliku od, recimo, Cruyffa u Nizozemskoj – veli Xavi.

Iz istog razloga je bio kritičan i prema Robertu Di Matteu, koji je 2012. godine vodio Chelsea do naslova prvaka Europe. Na tom putu je u polufinalu izbacio Xavijevu Barcelonu.

- Di Matteo je isti kao i Mourinho. Osvojio je Ligu prvaka, ali, s moje točke gledišta, momčad mu nije ništa igrala. Ja sam sretan što sam igrač Barcelone zbog naše filozofije igre.