Petak, 17.01.2014.


Mrkonjić i Kelez: Utakmice u Turskoj naša su prilika za dokazivanje

Trener RNK Splita na pripreme u Tursku je poveo i dva mlada igrača, koji će na trening-utakmicama pokušati skrenuti pozornost na sebe. Tomislav Mrkonjić rođen je 1994., a Krešimir Kelez 1995. godine, svaki od njih ima svoju nogometnu priču, pri čemu je ona Mrkonjićeva ipak bogatija, s obzirom da se radi o igraču koji je tijekom jeseni za trećeligaša Croatiju iz Zmijavaca zabio 13 golova...

- Sportski direktor Bašić mi je rekao da su me pratili u vrijeme dok sam bio na posudbi. Sad imam priliku dokazati se ovdje, u Beleku, gdje su uistinu idealni uvjeti za trening - kaže Mrkonjić.

Nije lako zabijati u 3. HNL, Tomislav ističe da mu je najdraža utakmica bila protiv Šibenika, gdje su preokrenuli minus od dva gola, a on je postigao hat-trick. Mrkonjić igra na poziciji krilnog napadača s desne strane, mjestu koje zauzima Henri Belle.

- Ja sam tu među najmlađima i svjestan sam da je za uspjeh potrebno puno rada i malo sreće. Pokušat ću isprovocirati jedno i drugo. Ako dobijem šansu, vjerujem da ću je iskoristiti, pun sam želje i motiva pokazati se u što boljem izdanju već sada, po ovako dobrim terenima u Beleku.

Spomenimo još da je Mrkonjić daljnji Rebićev rođak, tijekom karijere je kao pionir jednu sezonu proveo u Hajduku, a jednu polusezonu u Dinamu i uvijek se vraćao doma u Croatiju. U Splita je igrao za juniore, a sam kaže da mu seniorski nogomet više paše nego utakmice mlađih uzrasta. Na treninzima je već osjetio kako je igrati pored jednog Bilića ili Dujmovića, koji su igrali u najjačim ligama i za reprezentaciju, ali mladi napadač uvjeren je kako se može ravnopravno nositi sa svima.

Kelez je sasvim druga priča. On je najmlađi prvotimac na pripremama i priključen je iz klupske omladinske škole. Nema seniorskog iskustva, iako je tijekom jeseni u prijateljskom ogledu protiv Primorca zabio dva gola.

- U Splita sam od najmlađih dana. najčešće sam igrao na poziciji lijevog krila i u napadu, a najdraži trenutak karijere mi je kad sam saznao da ću s prvom momčadi u Tursku na pripreme - priča Kelez.

Na treninzima u sportskom centru Papillon on ima ravnopravan status kao i ostali, čak je u prvom dvoboju na dva gola imao i dobru priliku za gol, ali to je manje važno, bitnije je da polako stječe seniorsko iskustvo...

- Uvjeti su fantastični, tereni sjajni, hotel također. Konkurencija u momčadi je jaka, ali spreman sam boriti se na svakom treningu. Krajnji cilj mi je dočekati priliku i zaigrati za prvu momčad, a onda jednoga dana otići i u inozemstvo - zaključuje Kelez, koji je u juniorskoj ligi zabio pet golova.

I Mrkonjić i Kelez trebali bi dobiti minutažu već danas protiv Toma iz Tomska, za njih je to prava prilika da pokažu svima da zaslužuju i veću pažnju, odnosno priliku i u službenim utakmicama.

Preuzeto sa Dalmacija news.com