Petak, 17.01.2014.


Conte: Poštujem Allegrija, a Seedorf ima potencijal postati velik

Trener Juventusovih nogometaša Antonio Conte osvrnuo se na nedavnu smjenu trenera u AC Milanu, te je uputio riječi pohvale na račun kako starog, tako i novog trenera "rossonera"...

- Prije svega želim iskoristiti priliku i pozdraviti Allegrija koji je u ove dvije i pol godine pokazao da je sjajan protivnik Juventusu. Žao mi ga je jer je on trener kojeg poštujem i koji je bio korektan u dvije i pol godine kao protivnik na travnjaku i putem komunikacije preko medija, što je sastavni dio igre. Ne zaboravimo da je on osvojio scudetto s Milanom i uvijek se kvalificirao za Ligu prvaka. Kažem mu privrženo doviđenja i nadam se da ću ga vidjeti uskoro – rekao je Conte na press-konferenciji uoči domaćeg ligaškog ogleda protiv Sampdorije.

Što se tiče novog Milanovog trenera Clarencea Seedorfa, koji dolazi na klupu milanskog giganta bez prethodnog trenerskog iskustva, Conte je dodao.

- Izbor Clarencea Seedorfa je važan za klub poput Milana. Iz mojeg stajališta, poslali su poruku da žele pronaći osobu, šampiona koji je osvojio puno toga u karijeri i koji ih poznaje jako dobro, koji poznaje okolinu u Milanu. On sigurno nema iskustva kao trener, ali poznavajući Clarencea kao suparnika, kao igrača i trenera, mislim da ima sve potrebno da postane velik trener. Također moram reći da nema veze gdje započneš nego gdje završiš. To sam rekao i na svojoj prezentaciji u Juventusu.