Petak, 17.01.2014.


Sandomierski nova 'jedinica' Modrih: 'Na proljeće želim oba trofeja i čistu mrežu!'

Da nije tako "cool", po toj karakteristici zapravo i netipičan vratar, Grzegorz Sandomierski odavno bi "prošvikao". Samo ovo što mu se događalo u Dinamu zadnjih mjeseci dovoljno je za "žutu knjižicu", a kamoli svi oni pehovi koji su ga snalazili u prijašnjim klubovima...

Ipak, u pripreme je ušao kao Dinamov prvi vratar, uz javni iskaz Zorana Mamića da neće tražiti novoga golmana. To se, doduše, nikad ne zna, prijelazni rok u Dinamu traje - dok ne završi. Ipak, Sandomierski je trenutno jedinica, a s dvije odlične obrane u susretu sa Širokim Brijegom najavio je da je ipak zaslužio priliku.

- Još smo daleko od naših pravih predstava, ali igrali smo dobro u tom susretu. Nije toliko važan rezultat, jer ono pravo tek slijedi. Čekaju nas teški treninzi, turnir u Njemačkoj i pripreme u Turskoj. Ipak su to mjesta na kojima ćemo brusiti formu i hvatati pozicije u momčadi - govori Grega, kako ga u Dinamu zovu.

Došao je na posudbu, pa zasjeo na klupu, Zelenika je dobio prednost. Pa je on počeo braniti, pa opet klupa, pa ozljeda... Sve do zadnje tri utakmice jeseni kad je opet postao “jedinica”.

- Bilo je uspona i padova, ali tako je to u životu. Ma, ionako ne mogu sad ništa promijeniti. To je iza mene i pokušavam uopće o tome ne razmišljati. Gledam kako da se što bolje fokusiram na svaki idući trening.

Dolaze li sad mirnije vode, hoćemo li na proljeće vidjeti boljega Gregu i bolji Dinamo?

- Moja su očekivanja usmjerena jedino na momčadski uspjeh. U polufinalu smo Kupa, vodimo na ljestvici i nadamo se da ćemo uzeti oba trofeja. Dobro, možda sebi želim i prvu utakmicu bez primljenog gola… ha, ha. Ali, ne gledam osobne ciljeve, i za mene je uvijek bolje kad momčad pobjeđuje. Tada i meni raste samopouzdanje i dobivam pozitivne kritike.

Znači li to da misli ostati i kad posudba na ljeto istekne?

- Daleko je još ljeto, ne mogu sad o tome pričati. Vidjet ćemo što će biti s posudbom, kako će disati Dinamo. Opet ću reći, ne želim puniti glavu takvim stvarima u ovom trenutku. Na meni je da branim što bolje, da se na to usredotočim, a na kraju sezone ćemo razgovarati.

Preuzeto sa sportske.jutarnji.hr