Petak, 17.01.2014.


Bijelo-plavi pregovaraju s Jakolišem i Jonjićem

Odradili su nogometaši Osijeka u Pečuhu prvu pripremnu utakmicu u kojoj su još jednom iskazali boljku koja ih je pratila u prvom dijelu prvenstva - neefikasnost...

Bijelo-plavi su poraženi od mađarskog prvoligaša PMFC-a 1:0 u dvoboju u kojem je trener Ivica Kulešević rasporedio minutažu pa je odigrao s dvije momčadi te je svakoj pripalo po poluvrijeme.

Iako je generalno bio zadovoljan onim što su prikazali njegovi igrači, Kuleševića je ponovno zabrinula nesnalažljivost pred protivničkim vratima.
- Nije to bilo loše za ovu fazu priprema. Jasno je da rezultat sada nije u prvom planu, a vidjelo se da su igračima zbog zgusnutog ritma treninga noge teške. Ipak, stvorili smo četiri-pet odličnih prilika i ostaje žal što ih ponovno ne iskorištavamo. To si ne smijemo dozvoliti, inače smo momčad koja teško stvara prilike i neoprostivo je da ih onda ne realiziramo - komentirao je provjeru u Mađarskoj trener osječkog prvoligaša koji je posebno zadovoljan bio desnom stranom, na kojoj su u prvom poluvremenu ordinirali Nikola Matas i Tomislav Šorša.

Solidno se u drugom dijelu predstavio i Jakov Filipović, koji je pojačao konkurenciju na mjestu stopera te se nameće i za odlazak na drugi dio priprema.
Kulešević je otkrio i da je u kontaktima s još nekim igračima koje će pokušati privoljeti na dolazak. Za Leonarda Mesarića se nada kako bi se situacija mogla rasplesti upravo u Istri, kada će odigrati prijateljsku utakmicu s Lokomotivom.
Osim njega, u svojoj bi momčadi htio vidjeti i Antonia Jakoliša te Mateja Jonjića. Prvi je ofenzivni veznjak, može igrati i kao krilo te napadač, a prošlu jesen proveo je u belgijskom drugoligašu Mouscronu, dok je Jonjić stoper Hajduka, ali bez prave minutaže. Upravo mu to Osijek može ponuditi, a hoće li se kontakti konkretizirati u dolazak bit će jasnije u sljedećim danima.

- Pregovaramo s obojicom, no ništa još nije konačno. Vjerujem da bismo
se u sljedećih nekoliko dana mogli dogovoriti s bar jednim od njih - rekao je trener bijelo-plavih.

Osječki će nogometaši sve do odlaska u Istru raditi bez odmora, a slobodni dan u ponedjeljak iskoristit će za put. Uz već ranije potvrđene utakmice s Lokomotivom (21. 1.) u Rovinju i Istrom 1961 (25. 1.) u Puli sada je dogovorena i provjera s Goricom (29. 1.) u Novigradu, a između tih ogleda odradit će se i još dva protiv lokalnih niželigaša.

Nijemci žele Mrkonjića
Konkretnih ponuda za nekog od nogometaša Osijeka još uvijek nema, no zanimanja ima za igrače mlađih uzrasta. Tako je njemački drugoligaš Greuther Fürth zainteresiran za Marka Mrkonjića. Riječ je o kadetskom napadaču te U-17 reprezentativcu Hrvatske koji će u veljači napuniti tek 17 godina. Prvi su kontakti uspostavljeni, a jasno je kako bi u Gradskom vrtu ipak radije željeli prodati nekog iz seniorskog pogona. No, kada je blagajna prazna, tada se smanjuju i opcije izbora

Preuzeto s glas-slavonije.hr