Petak, 17.01.2014.


Anas Sharbini: Šef kaže da sam se počeo buditi

Skoro svaki trening pričamo i, koliko sam razumio, šef je dosta zadovoljan. Meni je najvažnije da se dobro spremim, da ne bude ozljeda. Vjerujem da će u tom slučaju sve biti OK – ističe Sharbini...

Sharba, poletio si Sharba! Dobacio je Leon Benko Anasu Sharbiniju nakon međusobnog trening ogleda u Žuknici. Matjaž Kek u nedostatku pripremnih utakmica sastavio je dvije jedanaestorke i na skraćenom prostoru dao igračima priliku da osjete loptu i u sebi ponovo probude nogometaša, nakon što su u protekla dva tjedna više radili na tjelesnoj spremi.

Jasno, Kek je često tijekom internog dvoboja zaustavljao igru, korigirao neke stvari, mijenjao igrače i njihove pozicije... Najčešće mu je na usnama bio Anas Sharbini. Djeluje motivirano, željan igre i raspoložen. U svakom slučaju, obećavajuće uoči proljetnog dijela sezone, iako ima onih koji će podsjetiti da je tako bilo i ljetos pa je "Sharba" odigrao za njegove mogućnosti skromnu jesen.
– Prije svega osjećam se dobro – počinje Sharbini. – Naglasak u radu je više na trci, ali to je normalno za ovu fazu priprema. Sigurno da s loptom još nismo na ti, noge su teške, ali važno je da se dobro osjećam, da dobro treniram. Odradio sam sve treninge do sada, ozljede su me zaobišle, a nadam se da će tako biti i do kraja priprema.

Kekova podrška

Ovo su mu druge "prave" pripreme nakon povratka iz Saudijske Arabije, gdje je praktički izgubio godinu dana u karijeri.
– Nadam se da ću proći cijele pripreme i da ću kroz prijateljske utakmice koje su pred nama uhvatiti pravu formu za proljetni dio sezone.

Očito uživa Kekovu podršku što je izuzetno bitno za igrača koji se pokušava vratiti na putove stare slave. Šef dosta komunicira s Anasom (i ne samo s njime), potiče, kritizira, motivira...
– Skoro svaki trening pričamo i, koliko sam razumio, šef je dosta zadovoljan, rekao mi je da sam se počeo buditi. Meni je najvažnije da se dobro spremim, da ne bude ozljeda. Vjerujem da će u tom slučaju sve biti OK.

Dobro je i što je ono najbolje od Rijekine jesenske momčadi ostalo na okupu. Stigle su u dvije prinove. Sharbini se vrlo brzo na terenu sporazumio s Brazilcem Moisesom.
– Ono malo što sam vidio od Brazilca iskreno sam zadovoljan. Ima ono nešto. Nadam se da će se spremiti i pokazati da je pojačanje. Što se ostalog tiče, mi smo na jesen pokazali da smo prava ekipa, da imamo puno kvalitetnih igrača i da nam ne treba puno pojačanja.

Ova momčad ima i dosta unutarnjih rezervi, neki igrači propustili su dio jeseni zbog ozljeda, neki nisu uspjeli uhvatiti pravu formu. Poput Anasa...
– Stalno je netko nedostajao, osim toga teško je bilo loviti formu kroz treninge ili trening utakmice jer smo stalno igrali u ritmu četvrtat-nedjelja-četvrtak. Sada više nema Europe, proći ćemo zajedno kompletne pripreme i ako budemo zdravi sigurno ćemo dati 20-30 posto više nego jesenas.

U Kupu se otvara lijepa prilika da uhvatiti finale. Ždrijeb nije idealan, ali čim se izbjegne Dinamo do finala onda ne možeš biti nezadovoljan.
– Imamo otvoren put prema finalu. Favoriti smo u ogledima s Osječanima, ali i Puljanima, međutim treba to dokazati. Oni će biti napaljeni na nas, ali mi moramo dokazati da smo bolji, da smo Rijeka. Bio bi veliki neuspjeh za nas da ne prođemo u finale Kupa.
Za mlađega brata Sharbinija to će biti treći finale Kupa Hrvatske u dresu Rijeke i prilika za treći trofej. Doduše u prethodna dva riječka finala sjedio je na klupi za pričuve.

Prvi asistent
– Volio bih s Rijekom osvojiti jedan Kup da igram. Ipak je to drugačiji osjećaj.

Dinamo u prvenstvu ima solidnu bodovnu prednosti, iako...

– Sve će se znati na početku. Oni nam dolaze na Kantridu u prvom kolu nastavka i ako dobijemo onda se mogu zakomplicirati stvari. Neće u tom slučaju ni njima biti lako, ali ako odu na osam, 10 bodova prednosti onda će to biti teško dostići.
Sharbini je prvi asistent u momčadi u prvom dijelu sezone, ali nedostaje njegovih golova (postigao je samo jedan). I udaraci izvan šesnaesterca. Rijetko se odlučuje na udarce što nije bio slučaj prijašnjih sezona u dresu Rijeke.

– Mislim da je to pitanje samopuzdanja. Nisam zadovoljan s onim što sam pružio jesenas. Po meni sve je to samo pitanje glave. Nadam se da ću kroz pripreme dobiti na samopouzdanju, a onda da će kroz prve službene utakmice sve krenuti kako treba.
Stariji brat Ahmad, još uvijek prvi strijelac Rijeke u HNL-u, je opet nezaposlen nakon kratke epizode u Bihaću.

– Trenira samostalno i traži klub, mogao bi se vratiti u Saudijsku Arabiju. Daj Bože da nađe nešto i odigra još koju godinu...
Hajduk je dobio dio odštete od Al Ittihada za svojevremeni Anasov transfer. Konkretnije, Splićani su dobili pola milijuna eura od ukupno 2,4 milijuna koliko im duguje Al Ittihad s kamatama (1,8 plus 600.000 kamata). Arapi su ostali dužni i Anasu...

– Otac se čuje s njima, pokušavaju postići neki dogovor, ne znam detalje – rekao je Sharbini na svojem novom riječkom početku.

Preuzeto s novilist.hr