Petak, 17.01.2014.


Dreven: Zdrava konkurencija je uvijek dobra

Na prijateljskoj utakmici protiv Agencije Umag mrežu Istre 1961 u prvom je dijelu čuvao Saša Dreven. Golman koji će za deset dana napuniti 24 godine, rođen je u Varaždinu, premda će kao mjesto boravka uvijek istaknuti obližnji Trnovec Bartolovečki, nogometni gradić iz kojeg potječu Davor Vugrinec i Danijel Hrman...

Dreven je prošao sve mlade selekcije hrvatske reprezentacije, od U-14 do U-20, a među zeleno-žute je stigao ne bi li popunio prazninu nastalu nakon što je Andrej Prskalo s Drosine preselio na Kantridu.

- Oduvijek sam bio golman, nikad nisam igrao ni na jednoj drugoj poziciji, istaknuo je Dreven, koji je uz Varteks igrao i u Singapuru.

Ježina, Lovrić, Brkić - poprilično je jaka konkurencija čuvara mreže dočekala je Drevena u Puli, a mjesto na golu može zauzeti samo jedan.

- Zdrava konkurencija je uvijek dobra pa će tako biti i za nas četvoricu. Mi smo svi izvan terena prijatelji i naravno da ćemo jedan drugoga bodriti na treningu i na utakmici, a tko će biti bolji i tko bude zaslužio, taj će braniti. Po ovome što sam dosad mogao vidjeti, trener golmana Grebenar odlično radi, treninzi su mu dobri, vježbe su različite i uz njega svi mi možemo samo napredovati, uvjeren je Dreven, koji je, premda nevoljko, iznio neke svoje golmanske karakteristike.

- Ne volim puno pričati o sebi, no mogu reći da nisam golman koji samo stoji na osnovnoj liniji, već pratim te duge lopte koje dolaze iza obrane i volim izići na njih. Možda to s tribina ponekad ne izgleda previše pametno kad golman izađe na špicu kaznenog prostora, ali pratim dosta igru, uživim se u to i onda znam te duge lopte nekad pokupiti ili izbiti, a kad se momčad digne mogu odigrati i libera.

U zeleno-žutoj svlačionici dočekalo ga je dosta poznatih lica.

- Igrao sam u mladoj reprezentaciji s Miličevićem i Ježinom, znam od ranije i Obšivača, a igrao sam protiv Čaglja i Budicina, tako da mi momčad nije nepoznata. Pratio sam prvi dio sezone i ono što sam mogao vidjeti jest da je riječ o čvrstoj momčadi koja prima malo golova i koja igru bazira na dobroj obrani i ubojitom napadu. To se potvrdilo se i tijekom ovih nekoliko dana koje sam proveo u Puli. Momčad je jako dobra, trener odličan, treninzi su vrhunski i očekujem u nastavku sezone dobre rezultate, zaželio je Dreven.

Preuzeto s glasistre.hr