Subota, 18.01.2014.


Hajduk se raspituje za Antonija Pavića

Nogometaši Osijeka odrađuju posljednje treninge u Gradskom vrtu uoči drugog dijela priprema u Istri na koji odlaze u ponedjeljak ujutro. Tako će danas nakon jutarnjeg treninga poslije podne odigrati međusobni ogled na pomoćnom terenu (14.30 sati), a nedjelja bi im ipak trebala biti slobodna.

Na takav se potez trener Ivica Kulešević odlučio zbog činjenice da će već u ponedjeljak, odmah nakon dolaska u Novigrad, održati i prvi trening.

“Džeparac” za Novigrad

Nije tajna da se bijelo-plavi nalaze u nezavidnoj financijskoj situaciji, igračima se sada duguje već pet plaća i razumljivi su zabrinutost i nezadovoljstvo među njima. Iako je do odlaska u Novigrad teško očekivati da “sjedne” jedna plaća, predsjednik Zdravko Josić ipak je igračima uoči puta obećao isplatu bar dijela sredstava, svojevrsni džeparac. Za nešto konkretnije vjerojatno će trebati pričekati na neki izlazni transfer, a njega za sada još nema. Zanimanja za pojedine igrače ima, no i dalje je to još tek u povojima.

- Hajduk se raspituje za Antonija Pavića, no i oni prvo čekaju prodaju nekog svog igrača, tako da više od upita za sada nije bilo. Što se dolazaka tiče, očekujemo u ponedjeljak ili utorak odgovor Rijeke oko Danijela Cesareca. Ako ne ode u inozemstvo, tada vjerujemo da će doći na posudbu kod nas do kraja sezone te bi nam se priključio u Novigradu - izvijestio je Josić, koji je otkrio i da će se u ponedjeljak održati sjednica Nadzornog odbora.

U autobusu Matas i Filipović

Trener Kulešević sa suradnicima još nije do kraja definirao popis putnika za Istru. Većina dvojbi trebala bi biti razriješena danas ili sutra, a one će ovisiti o izvještaju liječničke službe, kao i o tome hoće li do kraja vikenda biti postignut dogovor o odlasku nekoliko igrača na posudbe.

- Već smo razgovarali s nekim igračima i predložili im odlazak na posudbu jer im je važno igrati i skupljati iskustvo, a ne sjediti na tribini. Zoran Arsenić i Ivan Aleksić trebali bi u Segestu, Arsenić je već bio tamo, a sada su izrazili želju i za Aleksićem. Tražimo klub i za Benedika Mioča, za sada se javljaju lokalni trećeligaši, a pokušat ćemo i njemu naći drugoligašku sredinu. Naravno, samo u slučaju da će igrati, inače ne bi imalo smisla. Blizu odlaska na posudbu je i Matija Mišić, za kojeg se zanima Novigrad - izvijestio je Kulešević koji je otkrio i da se u dosadašnjem dijelu priprema uspješno nametnuo trojac koji bi se također trebao priključiti ostatku momčadi u Istri.

- Nikola Matas i Jakov Filipović su zadovoljili, ići će s nama na drugi dio priprema, a očekujem da vrlo brzo riješe i papirologiju. Nametnuo se i Matej Grafina te je i on vrlo blizu osiguranju mjesta za Novigrad. Tamo sigurno neće biti Matije Smrekara, koji se odlučio na ostanak u Sloveniji. Korektno se javio i objasnio da je prihvatio ponudu Zavrča - pojasnio je trener osječkog prvoligaša.

Preuzeto sa glas-slavonije.hr