Subota, 18.01.2014.


Fernandes: Omiljeni hrvatski pjevač mi je Ante Rukavina...

NAJSKUPLJI Otkupi li ga Dinamo od Bayer Leverkusena, Junior Fernandes postat će najskuplje pojačanje u povijesti kluba iz Maksimira. To mu ne stvara pritisak...

Iskreno, ne znam baš puno hrvatskog. Jedino što znam reći je ‘bok’, ‘dobar dan’ i neke psovke. Nisam još učio vaš jezik jer mi se sad već svi jezici miješaju, nasmijao se Dinamov Čileanac, 25-godišnji Junior Fernandes.

Zoran Mamić je prije polaska u Međugorje rekao da su u Maksimiru jako zadovoljni njime te da planiraju otkupiti njegov ugovor od Bayer Leverkusena. Spominje se iznos od 2,5 milijuna eura. Ako ga Dinamo doista otkupi po toj cijeni, bit će najskuplje pojačanje u povijesti “modrih”.

- Da nisam imao ozbiljne namjere ovdje, ne bih ni došao. Naravno da sam zadovoljan svime, a drago mi je da u klubu imaju visoko mišljenje o meni. Ne osjećam poseban pritisak zbog toga što bih bio najskuplji igrač u povijesti - kaže Junior, koji se nada odlasku na Svjetsko prvenstvo:

- Vjerujem da ću ići u Brazil. O SP-u sam već puno razgovarao i s Alexisom Sanchezom iz Barcelone. Prijatelji smo i često se čujemo SMS-ovima. Dok sam igrao u Leverkusenu, nekoliko puta me pozvao u Barcelonu. Bio sam na Nou Campu na nekim utakmicama Lige prvaka. Alexis zna da je Dinamo svake godine prvak i da se bori za ulazak u Ligu prvaka - rekao je Fernandes.

Izvan terena ga je nemoguće vidjeti bez šilterice, njegova omiljenog modnog detalja. Najviše nosi kape bejzbolskih momčadi, NY Yankeesa, Toronta...

- Ni sam ne znam koliko ih imam doma. O bejzbolu nemam pojma, ali volim nositi njihove šilterice - smije se Fernandes.

Zaljubljenik je u rap glazbu, ali nisu ga impresionirali ni Edo Maajka ni TBF. Fernandes ima svog favorita...

- Najdraži mi je pjevač Wiz Khalifa, a od hrvatskih pjevača najviše volim suigrača Rukavinu. Njega rado slušam dok pjevuši u svlačionici - nasmijao se Čileanac brazilskih korijena.

Preuzeto sa 24sata.hr