Ponedjeljak, 20.01.2014.


West Bromwich zbog Anelke ostao bez sponzora

Premierligaš West Bromwich Albion je dobio prvi težak udarac zbog nepromišljenog ponašanja svoga nogometaša Nicolasa Anelke...

Podsjetimo, 34-godišnji je napadač izazvao buru jer je svoj prvi od dva gola u remiju 3-3 protiv West Hama, 28. prosinca, proslavio gestom poznatom pod imenom "la quenelle" koja se uvredljivo u Francuskoj koristi kao obrnuti nacistički pozdrav. On sam je kasnije objasnio kako je to bila posveta njegovom prijatelju komičaru Dieudonneu, ali problem je što je dotični i sam više puta osuđivan zbog širenja rasne mržnje i antisemitizma.

I dok se još uvijek čekaju rezultati istrage Engleskog nogometnog saveza (FA), tvrtka Zoopla objavila je u ponedjeljak da će zbog Anelke na kraju sezone zaključiti sponzorsku suradnju s WBA-om. Riječ je o jakom sponzoru čije ime nogometaši West Broma nose na dresovima, tako da financijski udarac za klub nije malen.

Odluka tvrtke koja se bavi prodajom nekretnina i nije neočekivana budući da joj je jedan od suvlasnika Alex Chesterman, biznismen židovskog porijekla, kojem se sasvim sigurno nije svidjela Anelkina ''šala''.