Ponedjeljak, 20.01.2014.


Hajduk otputovao u Tursku: "Svi se imaju priliku nametnuti"

Momčad Hajduka je rano jutros otputovala na završni dio priprema u Tursku. Hajdukovci su krenuli autobusom u Sarajevo odakle će u 16 sati avionom poletjeti za Antalyju.

Momčad Igora Tudora će u Turskoj boraviti do 1. veljače i za to vrijeme će odigrati šest pripremnih utakmica protiv Sandhausena, Amkar Perma, Gyeongnama, Wolfsbergera, Universitatea Cluja i Dinamo Tbilisija.

Jedan od najiskusnijih u ovoj mladoj momčadi Hajduka je Goran Milović koji nam je kazao što očekuje od ovih priprema, ali i od nastavka sezone.

- Prvi tjedan smo malo žešće radili na fizičkoj pripremi, nije bilo prijateljskih utakmica, igrali smo između sebe i trudili se što više podignuti svoje sposobnosti. Izuzetno dobro se radilo, napravili smo dobru podlogu za Tursku gdje ćemo više raditi na taktici i onim stvarima koje nam trebaju u igri. Tamo ćemo imati i protivnike protiv kojih ćemo vidjeti gdje se nalazimo u ovoj fazi. Svi igrači će sigurno dobiti priliku da se nametnu treneru, svi mogu pokazati da mogu biti prvotimci. Ovo je posebno dobra prilika za dobra prilika za juniore i igrače koji su bili na posudbama - smatra stoper "bijelih.

Milović se nada da će Hajduk i dalje puhati za vratom vodećem Dinamu.

- Glavni cilj je izlazak u Europu, moramo zadržati priključak za Dinamom što duže, to će održati tenziju i privlačiti navijače na tribinu. Možete očekivati jednako rastrčan i agresivan Hajduk kao u jesenskom dijelu sezone.

Prva utakmica sezone odmah donosi splitski gradski derbi, dvoboj s Milovićevim bivšim klubom.

- Prva utakmica i jedna od težih, mislim da se Split jako digao u drugom dijelu jeseni. Vjerujem da će ta utakmica biti prava poslastica za navijače, a mi ćemo dati sve od sebe da pobijedimo - nada se stoper "bijelih".

Za kraj je stiglo i neizbježno pitanje o potencijalnim odlascima za vrijeme zimskog prijelaznog roka.

- Sve što znamo pročitali smo u medijima, svi koji idemo u Tursku smo glavom u Hajduku, ne razmišljamo o ničemu drugom. Situacija je takva kakva je, svi u klubu osluškuju što se događa na tržištu, ali ne smijemo dopustiti da nas to omete - zaključio je Milović.

Preuzeto sa Dalmacija news.com