Utorak, 21.01.2014.


FA osudio Anelkin potez

Nogometni savez Engleske (FA) osudio je gestu francuskog napadača West Bromwich Albiona, Nicolasa Anelke, nakon postizanja pogotka West Hamu u prosincu prošle godine...

Podsjetimo, Anelka je izazvao buru jer je svoj prvi od dva gola u remiju 3-3 proslavio gestom poznatom pod imenom "la quenelle" koja se uvredljivo u Francuskoj koristi kao obrnuti nacistički pozdrav. On sam je kasnije objasnio kako je to bila posveta njegovom prijatelju komičaru Dieudonneu, ali problem je što je dotični i sam više puta osuđivan zbog širenja rasne mržnje i antisemitizma.

Aston Villa - WBA: 2,51 3,40 2,67 (LIVE)


"Anelka je u 40. minuti utakmice koristio uvredljivu i / ili nepristojnu i / ili uvredljivu gestu u suprotnosti s pravilnikom FA-a. Riječ je o teškoj povredi etničkog podrijetla i / ili rase i / ili vjerskih uvjerenja, kao što se navodi u članku E3", stoji između ostalog u priopćenju FA-ja.

Najgora posljedica nepromišljenog poteza francuskog nogometaša je odlazak klupskog sponzora Zoople na kraju ove sezone. Anelki pak prijeti minimalno pet utakmica suspenzije, a na odluku da je kriv ima pravo žalbe do 23. siječnja, točnije 18 sati tog dana.